CiddiGazete- Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını nedeniyle çocuklarıyla günlerini "Hayat Eve Sığar" diyerek evlerinde geçiren aileler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı unutmuyor.

Aileler kendi imkanlarıyla ve evde bulunan kırtasiye malzemeleriyle çocukları için 23 Nisan süslemeleri yaptılar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de coronavirüse vurgu yaptığı bayram sevinciyle ilgili ilginç bir video hazırladı. Bayramı evinde kutlayan çocuğun, tıbbi maskeyle yaptığı paraşüt ve ona tutunan figürü pencereden gökyüzüne bırakması, videoda ana tema olarak işlendi.

ÇİNLİ ÇOCUKLAR DA 23 NİSAN’I KUTLADI

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, 2015 yılından beri Beyoğlu ile kardeş şehir olan Chengdu'da yaşayan Çinli çocuklar, yöreye özgü Sichuan operasına ait özel Face-Changing sanatıyla çocuk bayramını kutladı.

Çinli çocukların hazırladıkları videoda, Türk çocuklara verdikleri mesaj şu şekilde:

"Virüs hepimizi karantiya aldı ama bu asla arkadaşlığımızı engelleyemeyecek. Zorlu kış geçti ve beklendiği üzere ılık bahar geldi. En içten şekilde inanıyoruz ki eninde sonunda Covid-19'a karşı verdiğimiz savaşı kalbimizdeki sevgi ve umutla kazanacağız. Birlikte çalıştığımız ve birbirimizi desteklediğimiz sürece dört gözle bir sonraki baharda çiçeklerin tam açtığı zaman sizinle Uluslararası Çocuk Bayramı'nı kutlamayı bekliyoruz. Mutlu çocuk bayramları, mutlu Türkiye."