CİDDİGAZETE

Kamuoyunda EYT’liler olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlar, Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirdikleri buluşmaların sonuncusunu bugün Ankara’da gerçekleştirdi.

Ankara'da önce Anıtkabir’de, ardından Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde bir araya gelen binlerce EYT’li, 1999 yılında yasalaşan ve geriye doğru da işleyen 4447 sayılı Yasa’nın iptal edilmesini istiyor.

4447 sayılı Yasa’yla daha öncesinde geçerli olan 5 bin prim günü ve erkekler için 25, kadınlar için 20 yıl çalışma şartı değiştirilerek, emekli aylığı bağlanması için sigortalılık süresi 10 yıldan az olan kadınların 20 yıllık sigortalılık süresini ve 52 yaşını doldurmaları, sigortalılık süresi 15 yıldan az erkeklerin 25 yıllık sigortalılık süresini ve 56 yaşını doldurmaları ve en az 6 bin gün prim yatırmaları şartı getirilmişti.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde toplanan binlerce EYT'li, seçim beyannamesinde yer almasına rağmen daha sonra bu desteğinden vazgeçen Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NDAN JEST DUYURUSU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, sabah saatlerinden yaptığı sosyal medya paylaşımında, CHP'nin aday tanıtım toplantısında olacağı için, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde olamayacağını ancak EYT mağduru vatandaşlara desteğinin devam edeceğini duyurdu.

Mansur Yavaş, daha sonra aday tanıtım toplantısından attığı twitte, "Sorunlarınızı biliyoruz. Omuz omuza verip çözüm önerilerimizi sunmaya @OZLEM_CERCIOGLU ile Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ne geliyoruz. Hemen şimdi!" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da Mansur Yavaş'ın paylaşımını retweet'leyerek, "Mansur Başkanımızla sizlere destek olmaya geliyoruz! #EytHepBirlikteAnkaraya" ifadesini ekledi...

Paylaşımla birlikte Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde alkış tufanı koptu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Özlem Çerçioğlu'nun Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne gelmesi, EYT mağdurlarının umutlarını artırdı.

EYT'lilere verdiği destek nedeniyle MHP üyeliği sonlandırılan Samsun Milletvekili ve Samsun Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta da salona gelerek mağdurların yanında olduğunu söyledi.