CiddiGazete- Habertürk'te yayımlanan "Enine Boyuna" programına, faaliyetlerini Boğaziçi’nde bir yalıda “Pelikan” adlı grubun içerisinde devam ettiren Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan katılmıştı. Kaplan programda, moderatör Hülya Hökenek, gazeteci İsmail Saymaz, gazeteci Fatih Altaylı ve Habertürk'ü hedef almıştı.

Kaplan, "Hülya Hökenek, siz, Öcalan’la Beyrut’ta Fatih Altaylı’yı röportaj yapmaya götüren kişisiniz. Sanıyorum Fatih Altaylı’yla bağlantınız nedeniyle de şu an Habertürk’tesiniz. Bunun üzerinden de halen daha programlarınızda, bu geçmişinizi görmeden insanları… Bu röportajla ne kadar gurur duyduğunuzu söylediğiniz röportajlarınız da var. Siz böyle birisiniz" demişti.

"BİZ BU MANŞETLERİ ATARKEN..."

Fatih Altaylı, Hilal Kaplan'a sosyal medya hesabından çok sert bir cevap verdi.

Altaylı, Kaplan'a 20 Mart 2009 yılına ait Habertürk gazetesinin manşetiyle cevap verirken, "En güçlü zamanında biz bu manşetleri atarken Taraf'ta fetö kıçı yalayanlarla muhatap olmayacağız elbette" diye belirtti.

Altaylı'nın paylaştığı gazete manşetinde, FETÖ’nün ışık evlerine yapılan operasyondan bahsediliyor. Habertürk'ün, söz konusu habere, "‘F tipi’ astsubayı fişleme itirafları" manşeti attığı görülüyor.

KAPLAN'DAN CEVAP

Hilal Kaplan ise Altaylı'ya sosyal medya hesabından bir cevap verdi.

Kaplan, Altaylı'nın paylaşımını alıntılayıp, "Altaylı neden link değil de caps paylaşıyor sizce? Çünkü gazetenin çıktığı gün FETÖ, Zaman üzerinden tehdit edince hem haberi her yerden kaldırdılar hem de özür yayınladılar :) Ayrıntılar konu hk yazımdan Başörtülü kadınlara ulu orta küfrettiği günleri özledi herhalde zavallı!" dedi.