CiddiGazete- Müridinin 12 yaşındaki çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle bir hafta önce tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Eyüp Fatih Şağban hakkında iddianame hazırlandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Nurullah hakkında "çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı" ve "çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından toplam 42 yıl hapis cezası istendi.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre 4 sayfalık iddianamede ses kayıtları, tanık ifadeleri ve mağdur çocuğun ifadeleri de yer aldı.

Soruşturma dosyasına göre Fatih Nurullah, istismar ettiği kızın babasını şikâyetçi olmamaları ve olayın duyulmaması amacıyla ikna etmek için birçok kez aradı.

Bu görüşmeler de baba tarafından kaydedilerek soruşturmayı yürüten jandarmaya teslim edildi. Ses kayıtlarının çözümleri yapılarak soruşturma dosyasına eklendi.

Bu görüşmelerden birinde Şağban, "21 yıldır birlikteyiz" dediği mağdur kızın babasına para teklif ederek olayı kapatmaya çalışıyor.

Ayrıca babadan mağdur kızı telefona vermesini, onunla da görüşmek istediğini söylüyor. Ancak baba bu talebi kabul etmiyor.

Nurullah, çocuğun babasına "Bir hesap, IBAN ver de bana bir şeyler atayım sana. Sen gönlünü ferah tut. Biz ırz namus düşmanı mıyız? 21 senedir burada irşat yapmışız. Olmamış da şimdi mi olmuş yani? Belki de senin kızına piyango vurmuş oğlum. Aklını başına topla bakalım. Olacak bir şey yok. Yaşı ufak daha. Büyüsün, biz de büyüyelim. Şöyle bakalım, hizmetlerimizi yapalım. Sırt sırta verelim oğlum, ne var yani?” diyor.