CiddiGazete- FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk bügünkü ana haber bülteninde Fatih Portakal'ın ayrılığı ve FOX Haber'in yeni sezonuna dair açıklamalarda bulundu.

"Türkiye yarın çok şık bir bayrak değişimi izleyecek" diyen Doğan Şentürk, Fatih Portakal'ın son kez FOX ekranlarında olacağını duyurdu.

Doğan Şentürk, Fatih Portakal'ın emeklilik kararına ilişkin, "Ben, yayın yönetmeni olarak zamansız, gereksiz buluyorum" ifadelerini kullandı.

Doğan Şentürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fatih Portakal kendi öznel nedenleri dolayısıyla bırakma kararı aldı. Ben, yayın yönetmeni olarak zamansız, gereksiz buluyorum. İki ay boyunca Fatih Portakal'ı ikna etmek için hepiniz biliyorsunuz uğraştık fakat saygı duymak lazım. Önce insanız sonra gazeteci. Onun da bir yaşamı var onun da bir yaşam hakkı var anayasal hakkı var, insan hakları var.

Ben ona saygı duymak zorundayım. Elbette zamansız buluyorum yersiz buluyorum çok başarılı çok zirvede ama bu tarafından da baktığınızda acaba Türkiye'de kaç kişi Fatih'in bulunduğu noktada elinin tersiyle bu zirveyi bu şöhreti itip de normal yaşamına iç yaşamına çekilebilir? Kaç kişi cesaret edebilir soruyorum burada.

Yarın Fatih Portakal son kez FOX TV'ye çıkıyor, daha doğrusu konuk oluyor. Selçuk Tepeli ile FOX Ana Haber'de hem Fatih Portakal hem ben konuk olacağız. Türkiye yarın çok şık bir bayrak değişimi izleyecek. Fatih orada anlatacak neden ayrıldığını.

İktidar, FOX yönetimine ve Fatih'e baskı yaptı ve yolları ayırma kararı aldılar diyorlardı. İktidar, Fatih Portakal'a para verdi iddiası vardı. Doğan Şentürk yol verdi, engellemek istemedi iddiaları vardı. Korktu kaçtı diyen de var. Bunlar çok komik..."