CiddiGazete- Aleyna Çakır olayıyla ilgili son dakika gelişmesi gündeme bomba gibi düştü. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili suçlanan Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun'un ormanlık alanda cansız bedeni bulundu.

Avukatı tarafından iki sayfalık intihar mektubu bıraktığı belirtilen Gülay Uygun'un, başına kurşun sıkarak yaşamına son verdiği iddia edildi. Olaya ilişkin Ümit Can Uygun ile babası ve avukatı açıklama yaptı.

Avukat, Gülay Uygun'un mektubunda "Ölümümden Müge Anlı suçludur" yazdığını söyledi. Ümit Can Uygun'un babası ise Aleyna Çakır'ın babası için şoke eden bir ithamda bulundu. Kamuoyu ise Gülay Uygun'un ölümünü şüpheli buldu.

Aleyna Çakır'ı zorla pavyonda çalıştıran ve işkence ederek ölümüne sebep olmakla itham edilen Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun'un cesedi ormanlık alanda bulundu. Sosyal Hizmetler’de görev yapan anne hakkında, Müge Anlı'da şoke eden iddialar gündeme gelmişti. Müge Anlı'nın yayınında Gülay Uygun'un Aleyna Çakır gibi yurtta kalan kızları gece hayatına yönlendirdiği öne sürülmüştü.

İddialar üzerine "yurt annesi" olarak bilinen Gülay Uygun hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Çalışma Bakanlığı müfettişleri dün soruşturma başlatmıştı.

İfadeye çağrılan Gülay Uygun, oğlu Ümit Can Uygun hakkındaki ifşalar sonrasında zor günler yaşıyordu. Gülay Uygun'un bu olaylar sebebiyle geride iki sayfalık bir mektup bırakarak intihar ettiği öne sürüldü. Gülay Uygun'un başında tek kurşun yarası olduğu öğrenildi.

Gülay Uygun'un ölümüne ilişkin ailenin avukatı, Ümit Can Uygun ve babası medyaya açıklamalarda bulundu.

Avukat, Gülay Uygun'un Müge Anlı'nın ATV'deki canlı yayınında yöneltilen ithamlar sebebiyle canına kıydığını öne sürdü. Avukat, "Benim ölümümden Müge Anlı sorumludur diye iki sayfa mektup yazmış. Bir insanın bu kadar gururuyla onuruyla oynanır mı? Bugün sabah bana ağlayarak mesaj atıp, Benim hiçbir suçum yok, oğlum suçsuz. Ben bu iftirayı nasıl kaldıracağım demiş. Kendisine dönmeye çalıştım ama dönemedim, akşam cesediyle karşılaştım " dedi.

Aleyna Çakır'ı bayıltana kadar dövüp ölümüne sebep olmakla suçlanan Ümit Can Uygun da açıklamalar yaptı. Müge Anlı'yı suçlayan Ümit Can Uygun şunları söyledi:

"Bu ölümden bir Müge Anlı, onun yanında çalışıp beni 24 saat arayan o karılar, çalışanların hepsi sorumlu. Benim annemin ne kadar milliyetçi olduğunu herkes bilir. Yuvada yetişen çocukların hepsi ekmeğini yemiştir. Sayın savcım, Sayın Süleyman Soylu hepinize yalvarıyorum. Ben sustum ama bu saatten sonra susma diye bir şey yok."

Gülay Uygun'un eşi de intihardan Müge Anlı'yı sorumlu tuttu ve şunları söyledi:

- Benim eşim yanına yazmış. Benim ölüm nedenim Müge Anlı diye. Benim eşim bir kelimeye kendini vurdu. Onları Allah'a havale ediyorum. O Allahsız Müge Anlı var ya Allah onu perişan etsin."

Ümit Can Uygun'un babası yaptığı açıklamada şoke eden bir ithamda da bulundu. Aleyna Çakır'ın babasının kızına tecavüz ettiğini iddia etti. Açıklamasında şunu söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Bakanım; orda oturan adam kızına kendi tecavüz etmiş."

Aleyna'yı ölüme sürüklemekle itham edilen Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun'un intiharı kuşkulu bulundu. Sosyal medyada "intihar eden insan maske takar mı, neden tek ayakkabısını çıkarmış" soruları gündeme geldi.

Gülay Uygun'un intihar için ormanlık bir alanı seçmesi de kafaları karıştırdı. Ümit Can Uygun ile babasının ölüm sonrası açıklamaları da kuşku yarattı. Babanın sarhoş olduğu öne sürülürken, Ümit Can'ın hiç gözyaşı dökmemesi polemik konusu oldu.

Ümit Can Uygun, pavyonda çalıştırdığı Aleyna Çakır'ı ölüme sürüklemekle itham ediliyor. Kamuoyunda infial yaratan görüntülere rağmen Ümit Can Uygun bugüne kadar tutuklanmadı.