CiddiGazete

15 Temmuz darbe girişimi sırasında eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Nihal Olçok, FETÖ ile samimi bir şekilde mücadele edilmediği görüşünü dile getirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştirdi.

Babıali TV’de Suat Toktaş’ın sunduğu Babıali Yokuşu programına konuk olan Nihal Olçok, AKP hükümetinin FETÖ ile mücadelede samimi olmadığını söyledi.

Olçok, “Erdoğan’ın tek sözüyle ölüme giden milyonlar varken, ben de milyonlar için ölebilen bir başkan beklerdim. FETÖ ile mücadelede bu kadar etkisiz olması benim için hayal kırıklığıdır. Daha güçlüsünü beklerdim. Erdoğan ile karşılaştığımda şunu söyledim; sizin için ölecek Abdullahlar istiyorsanız arkanızda oturttuklarınıza dikkat edin. Onlar sizin için ölmez. Erdoğan’ın güvenlik paranoyası Abdülhamid’den daha kötü. Sürekli Emine Hanım ile birlikte” dedi.

Kimseyi eleştirmediğini söyleyen Olçok, "Ben orduyu eleştiremiyorum. Darbeci askere müdahale etmeyen polisi de eleştiremiyorum, Nihal Olçok olarak hükümete de laf söyleyemiyorum. Pardon da devlet mi beni korumak için var, yoksa ben mi devleti korumak için varım? Benim kabahatim Abdullah’ı doğurmak mıydı?” diye konuştu.

UÇURSANA HAVAYA KÖPRÜYÜ

15 Temmuz’da darbe girişimine katıla askerlere müdahalede geç kalındığını söyleyen Olçok, “Sabahın 6’sında hala şehit haberi geliyordu. Bu kadar saat müdahale edilmemesi, bu acziyet beni korkutuyor. Köprüde bir sürü insan öldü. Erol öldü, Abdullah öldü. Uçursana havaya köprüyü. Neden izin veriyorsun ateş etmelerine” ifadelerini kullandı.

FETÖ BORSASI VAR

FETÖ’ye mensup olduğu iddia edilen kişilerin çeşitli şekillerde aklandığını söyleyen Olçok, “FETÖ’nün direkt içinde olan, orada görevli bir sürü insan para karşılığında davalarda aklandı. Bu ülkede insanlar nasıl hukuka güvenecek? Bu ülkede FETÖ borsası var, rapor borsası var yargı borsası var” dedi.

Darbe teşebbüsü sırasında yaralanan kişilere devletin gerekli yardımı yapmadığını söyleyen Olçok, şu ifadeleri kullandı:

Sivil gaziler terör gazileri gibi yardım almıyor. 15 Temmuz gazilerine verilmek üzere yüksek bir meblağ toplandı. Daha önce 2013’te ve 2004’te de para toplanmış. Bu paralar belirli vakıflara dağıtılmış. Ancak daha önce dağıtılmadığı için şimdi dağıtılırsa diğer aileler de ister diye dağıtılmadığı söyleniyor. Bu kurulan vakfın amacı ne? Sağlık sigortası deniliyor; benim zaten sigortam var. Çocukları okutulacak deniyor. Çocuğu olmayan ne yapacak?