CiddiGazete- Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu, 319 emniyet müdürünün terfi ve emeklilik durumunu değerlendirdi.

YDK'nın cuma günü sonuçlanan görüşmelerinde; 153 1. sınıf emniyet müdürü ve 166 2. sınıf emniyet müdürünün emeklilik ve terfi durumları masaya yatırıldı.

20 Mayıs'ta başlayan görüşmeler neticesinde aralarında 30'dan fazla polis başmüfettişi de bulunan 46'sı 1. sınıf emniyet müdürü, 42'si 2. sınıf emniyet müdürü olmak üzere toplamda 88 emniyet müdürü emekliye sevk edildi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın katılımıyla gerçekleşen kurul toplantısında emekli edilen emniyet müdürlerinin kadrosuzluktan emekli edildiği, göreve devam etmesine karar verilenlerin ise hizmet ihtiyacı nedeniyle görevlerinin 2'şer yıl uzatılmasına karar verildiği öğrenildi.

17-25 Aralık ve 15 Temmuz FETÖ soruşturmalarında görev yapan 30'dan fazla başmüfettiş emekli edilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 yıldan fazla yakın korumalığını yapan Koray Aslan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun eski koruma müdürü Sabri Yıldız da emekli olan emniyet müdürleri arasında yer buldu. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Kökten de emekli edilen isimler arasında yer aldı.

İŞTE EMEKLİ EDİLEN MÜDÜRLERDER BAZILARI:

Ahmet Korkmaz

Haydar Şentürk

Adem Erduruca

Mahmut Aksüt

İsa Sarı

Hüseyin Kömürcü

Haşim Çakmaklı

Bilal Şen

Ahmet Korkmaz

Çetin Güngörmez

Yalçın Erten

Zübeyir Okur

Mustafa Veyseloğlu

Adil Alper Ercan

Sinan Kökten

Soner Özyer

Ahmet M. Ekşi

Hacı Ahmet Aydoğan

Abdulkadir Akseki

Kenan Daşkın

İbrahim Erkalaycı

Sabri Yıldız

Zafer Coşkun

Koray Aslan

Fatih Yıldız

Kadir B. Öztürk

Yücel Kaya

Şemsettin Koç

Orhan Memiş

Erdal Ildız

Nedim Arkan

Mehmet Taşçı

Ahmet Çelikkaya

Engin Gürbüz

Nezir Balcı