CİDDİGAZETE

Olay 18 Temmuz’da saat 18.00 sıralarında, Habibler-Sultangazi yolu üzerinde meydana geldi. İstanbul’da yaşayan Ali Osman Kalaycı, 32 YV 648 plakalı aracına, hiç beklemediği bir trafik cezası gelince ne yapacağını şaşırdı. Kalaycı'nın evine gönderilen tebligatta, aracının 400 kilometre hız yaptığı ve EDS’den (Elektronik Denetleme Sistemi) 488 lira trafik cezası kesildiği bildirildi.

ARACIN 400 KM HIZ YAPMA GİBİ MÜHENDİSLİK KABİLİYETİ YOK

Yaşadığı olayla ilgili açıklama yapan Ali Osman Kalaycı, “Habibler istikametinden Sultangazi istikametine giderken (Elektronik Denetleme Sistemi) EDS’den geçmişim. Ceza tebligatı ulaştı. Tebligattaki aracımın hızı saatte 400 km olarak görünüyor. Aracın zaten bu hızı yapma kabiliyeti yok. Aracın hız göstergesi 230 en fazla zaten. Kaldı ki böyle bir yolda 400 Km hız yapmak mümkün değil. Özel tasarlanmış bir yol olması gerekiyor. Mümkün değil yapabilmem.”

“ERTESİ GÜN AYNI SAATTE TEST YAPTIM ‘3.5 DAKİKADA GEÇTİM”

“Ceza ilk ulaştığında çok şaşırdım, gözlerime inanamadım” diyen Kalaycı, “Zaten 20 küsur yıllık sürücüyüm; ilk defa böyle bir trafik cezası yedim. İlgili yerlere ulaşmaya çalıştım saatlerce ama ulaşamadım. Hatta ceza yediğimin ertesi günü buradan test geçişi yaptım, aynı saatte üç buçuk dakikada geçtim. Tebligattaki geçiş sürem 18 saniye. Ertesi gün polise gittiğimde çok şaşırdılar, ‘Araban ne marka senin?’ diye sordular. Arabamın markasını söylediğimde ise bunun maddi bir hata olduğunu söylediler. Ceza nereden kesildiyse oraya başvurmam gerektiğini belirttiler. Ceza trafikten geldi sonuçta. Trafik şubeye gittim ama bana gerekli bilgiyi veremediler. Ben de internetten araştırmalarım sonucunda bir yere ulaşabildim. Oradan gerekli işlemin yapılacağını söylediler onu bekliyorum. İnşallah başka kimsenin başına gelmez” dedi.

İstanbul Trafik Şubesi Müdürlüğü yetkilileri, bunun bir sistem hastasından kaynaklanmış olabileceğini, sürücünün başvurması halinde konunun araştırılıp düzeltilebileceğini söylediler.