CiddiGazete- Yıllardır Diyarbakır'daki tarihi Ulu Camii'nin bahçesinde gönüllü olarak dini sohbetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte İslam'ı anlatan Ramazan Böçkün, şikayete dayalı açılan dava nedeniyle akıl hastanesine kapatıldı.

Hakkındaki şikayet nedeniyle 2016 yılında gözaltına alınan ve Diyarbakır 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında soruşturma açılan Böçkün’ün davası bir buçuk yıl önce psikiyatri hastanesinde tedavi edilmesi şartıyla sonuçlandı.

Davanın sonucuna tepki gösterip "deli olmadığını" söyleyen "Filozof Ramazan", Bölge Mahkemesi'ne itiraz etti.

İtirazı reddedilen Ramazan Böçkün, polisler tarafından alınarak Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde yatırıldı.

İki haftadır hastanede tutulan Böçkün'e "akıl sağlığı yerinde değildir" raporu verildiği iddia edildi.

Böçkün daha önce yaşadıklarına ilişkin şöyle konuşmuştu: "Misyonerler, her tarafta İslam'a karşı faaliyet yapıyorlar. Para karşılığı insanları Hristiyan yapmaya kalkıyorlar. Bunlar görmezlikten geliniyor. Ben kimseden zorla İslam'ı kabul etmelerini istemiyorum. Öneri sunuyorum. Ben onlara yumuşak bir dille buranın cami ve Harem-i Şerif olduğunu anlatıyorum. Edeple gelen lütufla gider."