CiddiGazete- Cevher Toktaş, oğlunu boğarak öldürdükten sonra tutuklandı.

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Bursa Yıldırımspor'da oynayan Cevher Toktaş (33), coronavirüs şüphesiyle hastaneye yatırılan 5 yaşındaki oğlunu boğduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Toktaş, 5 yaşındaki oğlu Kasım Toktaş'ı 23 Nisan'da yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü.

Minik Kasım, covid-19 şüphesiyle hastanede karantinaya alındı. Bir süre sonra odadan çıkan Cevher Toktaş, çocuğunun fenalaştığını belirterek doktorlardan yardım istedi.

Doktorların kalp masajı yaparak müdahale etmesinin ardından yoğun bakım servisine alınan Kasım Toktaş, yaklaşık 2 saat sonra yaşamını yitirdi. Çocuğun cenazesi, covid-19 testlerinin negatif çıkmasının ardından normal ölüm raporu düzenlenerek ailesine teslim edildi.

Kasım Toktaş'ın cenazesi aile bireylerince Osmangazi ilçesindeki Hamitler Mezarlığı'na defnedildi.

Ardından 4 Mayıs akşamı Çarşı Polis Merkezi Amirliğine giden Cevher Toktaş, oğlunu kendisinin öldürdüğünü söyleyerek teslim oldu.

Toktaş'ın Bursa Cumhuriyet Başsavcılığında verdiği ifadelerinde, refakatçi olarak bulunduğu sırada bir anlık sinirle odada bulunan yastıkla oğlunu boğduğunu itiraf ettiği, olayı daha önce başka kimseye anlatmadığını pişmanlık duyduğunu belirttiği öğrenildi.

Cevher Toktaş'ın eşinin de kocasının iki aydır içine kapanık olduğunu, bir ay önce epilepsi teşhisi konulduğunu anlattığı ifade edildi.

Çocuğun mezarı polis ekiplerince açılarak cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

CEVHER TOKTAŞ KİMDİR?

Cevher Toktaş, 13 Eylül 1987 tarihinde Malatya'da doğdu. Bursa Merinosspor, Gençlerbirliği Oftaş (Hacettepe), Kahramanmaraşsspor, Tarsus İdman Yurdu, Siirtspor, Adıyamanspor, Bursa Nilüferspor, Kozan Belediyespor, Ankara Adliyespor ve Bursa Yıldırımspor takımlarında forma giydi.

Kariyerinde 281 maça çıkan defans oyuncusu, rakip filelere 7 gol bırakırken, 54 sarı, 1 kırmızı kart gördü.

Futbola Bursa'da başlayıp Orhangazi Belediyespor'da profesyonel olan Cevher Toktaş, 2007-2009 yıllarında Süper Lig'de mücadele eden Hacettepe'nin yanı sıra alt liglerde Tarsus İdman Yurdu, Kahramanmaraşspor, Karacabey Belediyespor'un da aralarında olduğu başka takımlarda da oynadı.

33 Yaşındaki Cevher Toktaş son olarak Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Bursa Yıldırımspor'da forma giyiyordu.