CiddiGazete- Açık Kapı yardım başvurusu, coronavirüs tedbirleri kapsamında devreye sokulan kalemlerden birisi oldu. İhtiyaç sahibi vatandaşlar acikkapi.gov.tr ya da e-Devlet üzerinden Açık Kapı yardım başvurusunda bulunabiliyor ve sonuçlarını öğrenebiliyor. İşte Açık Kapı yardım başvurusu ile ilgili detaylar...

Açık Kapı yardım başvurusu, hem internet üzerinden e-devlet ve acikkapi.gov.tr adresinden hem de valilik ve kaymakamlık yoluyla yapabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün yaptığı açıklamada, "Özellikle yevmiye, günlük kazancıyla hayatını sürdürmek zorunda olan, hiçbir geliri olmayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; valilik veya kaymakamlarımıza telefonla durumunuzu anlatmanız halinde devletimiz her türlü desteği size verecektir" diyerek Açık Kapı'yı işaret etti.

AÇIK KAPI YARDIM BAŞVURUSU E-DEVLET

Açık Kapı yardım başvurusu internetten e-Devlet ya da acikkapi.gov.tr sitesi üzerinden yapılıyor.

acikkapi.gov.tr üzerinden başvuru yapacak vatandaşlar T.C. Kimlik numarası, ad soyad, annenin evlenmeden önceki soyadının ilk ve son harfi ile cep telefonu numarasını doğru bir şekilde girmeli.

AÇIK KAPI YARDIM BAŞVURUSU SORGULAMA

Açık Kapı yardım başvurusu sorgulama işlemi de yine hem e-Devlet hem de acikkapi.gov.tr adresi üzerinden yapılıyor.

acikkapi.gov.tr üzerinden başvuru sorgulama yapacak vatandaşlar aşağıdaki uyarılara dikkat etmeli:

Başvurunuz sonrası sistem tarafından size verilen numarayı T.C. kimlik numaranız ile birlikte girerek ONAY KODU GÖNDER butonuna tıklayınız. Kayıt esnasında girdiğiniz cep telefonu numarasına sistem tarafından SMS (kısa mesaj) olarak ONAY KODU gönderilecektir. Onay kodunuzu girdikten sonra başvurunuzun detaylarına ulaşabilirsiniz.

AÇIK KAPI NEDİR?

Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur.

Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.