CiddiGazete- Tunceli’de 13 gündür kayıp olan Gülistan Doku için üniversite arkadaşları, kadın kurumları ve siyasi partiler tarafından yarın kentte yapılmak istenen "Çocuklarımıza sahip çıkmak için" mitingi öncesi valilik, 15 günlük etkinlik ve eylem yasağı koydu.

5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan hala bulunamadı. Gülistan için öğrenci arkadaşları tarafından eylemler devam ettirilirken, Gülistan'ın bulunması ve son haftalarda kentte açığa çıkan c.ns.l saldırı haberlerine karşı yarın "Çocuklarımıza sahip çıkmak için" mitingi yapılacağı duyuruldu.

Saat 11.00’de başlayacağı belirtilen mitinge dair kadın kurumları, "Kadınların ve çocukların yaşam hakkı kimsenin vicdanına terk edilemez. Failleri cesaretlendiren cezasızlık politikaları şiddet ve istismar olaylarını da sistematik hale getirmektedir. Ve bugün bu kara tablonun üzerini gizlilik kararları bile örtememektedir. Haklarımızın gasbına, istismarın affına, şiddetin aklanmasına izin vermeyeceğiz. Kentimize, çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkmak için" açıklamasında bulunuldu.

UYGUN GÖRÜLENLER DIŞINDA YASAK- Tunceli Valiliği ise yaptığı açıklama kentte, vali ve kaymakamlığın uygun gördüğü eylemler dışında tüm etkinlik ve eylemlerin 16 Ocak-30 Ocak tarihleri arasında yasaklandığını duyurdu.

C.ns.l şiddet vakalarına karşı ve Gülistan Doku’nun bulunması için yapılan eylemler gerekçe gösterilen yasağa dair Valilik tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İlimizde sağlanan huzur ve güven ortamından rahatsızlık duyan müzahir kitlelerce günümüzde meydana gelen üzücü hadiseler çeşitli propaganda yöntemleriyle gerçeğe aykırı bir şekilde kullanıp kamuoyunun tepkisini ortaya çıkarmak ve bunu canlı tutmak amacıyla sık sık sokak eylemleri gerçekleştirmeye çalışıldığı görülmektedir. Bu grupların, etkinliklerde son günlerde ilimizde meydana gelen asayişe müessir olaylar üzerinden kışkırtıcı eylem ve söylemlerle kişi, kurum ve kuruluşları hedef haline getirerek halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri ve toplum psikolojisinde infiale neden olacak şekilde algı oluşturmaya çalıştıkları bilinmektedir."