CiddiGazete- Emir Ali Karadağ'ı anlatmadan önce, ülkücü şehit Baki Yeşiloğlu'nun hikayesini bilmek lazım.

Baki Yeşiloğlu, 1942 yılında Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Gözbaba Köyü'nde doğdu, daha sonra ailesiyle birlikte Kırıkkale'ye taşındı. Evli ve dört kız çocuğu babasıydı... İlk, orta ve lise öğrenimini Kırıkkale'de tamamlayan Baki Yeşiloğlu, daha sonra Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nda işçi olarak çalışmaya başladı.

Burada bir müddet görev yaptıktan sonra, Türk Metal-İş Sendikası'nı teşkilâtlandırmak için Bursa'ya gitti.

Bursa'da, işlemediği bir siyasi cinayetten dolayı tutuklandı.

Bir yıl Bursa'da tutuklu kaldıktan sonra Balıkesir Cezaevi'ne gönderildi.

Balıkesir Cezaevi'nde o zaman 100'den fazla sol tutukluya karşın, 30 ülkücü bulunmaktaydı.

Şehit olmadan bir gün önce cezaevi yönetimine, çocuklarına telefon açmak isteğini ileten Baki Yeşiloğlu'nun talebi kabul edildi.

Tarih 29 Ağustos 1979... Mahkûmlar sabah sporu yaparken, cezaevi yönetimi tarafından çağırılıp, çocuklarına telefon edebileceği söylendi.

Nöbetçi gardiyanla birlikte müdüriyete yürürken, havalandırmaya çıkmayıp koğuşlarında kalan solcu mahkûmlar tarafından linç edildi ve olay yerinde şehit oldu.

Baki Yeşiloğlu'nun şehadeti ülkücü mahkûmlara ertesi gün bildirildi. Bunun üzerine ülkücü mahkûmlar cezaevinde isyan çıkardı ve olaylarda Baki Yeşiloğlu'nu sopalarla döverek şehit eden beş solcu mahkûm, iki ayrı silahtan çıkan mermilerle vurularak öldürüldü. Yeşiloğlu, Kırıkkale Yahşihan'a getirilerek defnedildi.

İDAM MAHKUMLARI DEVREYE GİRDİ

Baki Yeşiloğlu'nun katillerini öldüren silahlardan birini Şahabettin Ovalı kullandı. 3 Mart 1956 Balıkesir doğumlu Şahabettin Ovalı, 1976 yılında kan davasından dolayı bir kişiyi öldürmekten aldığı idam cezasından dolayı, 12 Haziran 1982'de Sinop Cezaevi'nde asıldı.

Diğer silahı yine adli bir suçtan dolayı cezaevinde olan ancak Taş Medrese'de ülkücülerin tedrisatından geçen Emir Ali Karadağ kullandı. Karadağ, sonraki yıllarda yürürlüğe giren af kanunlarından faydalanarak serbest kaldı.

Memleketi Kırıkkale'ye dönen Karadağ, mahkum kadrosundan girdiği kamu kurumunda çalışarak sakin bir hayat sürdü.

Emir Ali Karadağ, bugün Hakk'a yürüdü.

Karadağ'ın cenazesi yarın (perşembe günü) Mevlana Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardındın Kırıkkale Yuva Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.