CiddiGazete- İstanbul Tuzla'da 15 Eylül'de komşusu Hüseyin Meriç’i darbettiği gerekçesiyle "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanan Halil Sezai hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

"SENİ ÖLDÜRMEYE GELDİM"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Hüseyin Meriç’in ifadesinde, ikametinde bulunduğu sırada Halil Sezai’nin içeriye girdiğini, "Seni öldürmeye geldim" diyerek kendisini tehdit ettiğini anlattığı belirtildi.

İddianamede, Meriç’in ifadesinde, Halil Sezai’nin odun parçasıyla kendisine vurduğunu, uzaklaşmak için koşarak evin dışına çıktığını ve dışarıda da şarkıcı tarafından yumruk ve tekme ile darbedildiğini anlattığı aktarıldı.

"ÖNCE ŞAKA YAPTIM SONRA VURDUM"

İddianamede Halil Sezai’nin ifadesinde ise çekim yapmak için villayı kullanmak amacıyla Hüseyin Meriç ile görüşmeye gittiğini, Meriç’in sevdiği bir çiçeği aldığını, daha sonra villanın müştemilatında bulunan odunluktan bir odun paçası aldığını söylediği kaydedildi.

Halil Sezai’nin ifadesinde odun parçasını Hüseyin Meriç’e şaka amaçlı uzattığı, Meriç’in kendisine tehdit ve hakaretlerde bulunduğu, tartışma sonucu yaşlı adama birkaç defa vurduğu ve küfür de etmiş olabileceği aktarıldı.

İddianamede, olay günü taraflar arasında gürültü yapma meselesi yüzünden tartışma yaşandığı, tartışma sırasında Halil Sezai’nin Hüseyin Meriç’i elinde bulunan odun parçası ile tehdit ve hakaret ettiği anlatıldı. İddianamede Halil Sezai'nin Hüseyin Meriç'i odun parçası, tekme ve yumruk atarak yaraladığı ve doktor raporuna göre müştekinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı kaydedildi.

13 YIL 10 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılık, Halil Sezai’nin "alenen hakaret", "konut dokunulmazlığını ihlal etme", "silahla kasten yaralama", "silahla tehdit" ve "mala zarar verme" suçlarından toplamda 3 yıl 7 ay 15 günden 13 yıl 10 aya kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

HÜSEYİN MERİÇ HAKKINDA TAKİPSİZLİK

Halil Sezai’nin şikayeti üzerine Hüseyin Meriç hakkında, "hakaret" ve "basit yaralama" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında takipsizlik kararı verildi. Halil Sezai hakkında ise, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan takipsizlik kararı verildi.