CiddiGazete- Ahbap yardımlaşma derneğinin başkanı olan şarkıcı Haluk Levent, Türkiye'nin sınır kapıları açtığını duyurmasının ardından Avrupa’ya geçmek üzere bu bölgelere giden sığınmacılara yardım malzemeleri ulaştırmak üzere bir kampanya başlattı.

Haluk Levent sosyal medya hesabından, "Edirne! Keşan! Çanakkale! İzmir Dikili! Tüm Ahbap’lar sınıra!!! Çocuklar var! Oralarda sıkışanlar var! Çocuk bezi, çocuk maması, bolca su! Haydi canlarım!" mesajı paylaştı.

Ahbap derneğinin yardım kampanyasına tepki gösteren bir vatandaş da Twitter üzerinden "Üzülerek belirtmeliyim ki; size karşı değer yargım değişmiştir. Hiçbir platformda "Ahbap" artık desteklemeyeceğim. Takipte olduğum bütün "Ahbap" hesaplarını takipten çıkarıyorum" yazdı.

Levent kendisine tepki gösteren kişiye "Sadece gözümüzün önünde sınırda üşüyen çocuklara su verdik diye..." cevabını verdi. Levent'in cevabı üzerine sosyal medya kullanıcısı tweetini sildi.

Haluk Levent yine sosyal medya hesabından, “Ve Ahbap’lar sınırda çocuklara su , mama , bebek bezi dağıttılar gün boyu.. İzmir’den Çanakkaleye Keşandan Pazarkule’ye kadar bu saatte bile ihtiyaçları karşılayan Ahbap’larıma teşekkür ediyorum. Çok tepki aldık ama olsun. Oradaki çocukları düşünmek zorundaydık” diye yazdı.

AHBAP'TAN AÇIKLAMA

Sosyal medyada sığınmacılara yardım götürdüğü için tepki çeken Ahbap derneği de bir açıklama mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Sınırdaki mültecilere yardım haberimizin ardından, sosyal medyada bazı eleştiriler aldık. Bu konudaki endişelerinizi anlıyor ve eleştirilere cevaben konuya bir açıklık getirmek istiyoruz.

Ahbap Platformu olarak, sevgiyi ve gerçeği rehber edinerek yaptığımız her organizasyonda, hiçbir sınıf, etnik köken, tür, dil veya ırk gözetmeksizin insanı, hayvanı ve doğayı esas alarak tüm ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalışıyoruz.

Bugün Yunanistan sınır kapısında bekleyen mültecilerden özellikle kadın ve çocukların zor durumda olduğu haberini aldığımızda, bu duruma seyirci kalamadık.

Ahbap, ihtiyacı olan birileri varsa asla eli kolu bağlı duramaz, hele de söz konusu çocuklar ve çocuklarını korumak isteyen anneler olunca…

Sınırdaki mültecilere yardımımız bu konudan ibaret. Ayrıca, "sınırdaki mültecilere" şeklinde belirtilerek şartlı bağış olarak yapılmayan hiçbir bağışı bu yardımda kullanmıyoruz.

Sadece bugünlerde değil, şehit ve gazilerimizin ailelerinin her zaman yanındayız, onlarla yakından ilgileniyoruz. Genel Başkanımız Haluk Levent başta olmak üzere, acılı ailelerimizle bizzat görüşüyor, onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Gazilerimizin durumlarını takip ediyor, tedavileri ve ailelerinin ihtiyaçları için canla başla çalışıyoruz.

Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz, yüreklerimiz yangın yeri. Yaralarımızı saracak tek bir şey var, o da sevgi. Ancak sevgiyle kenetlendiğimizde bu günleri aşabileceğiz.

Ahbap olarak buna inancımız tam, lütfen siz de ne olursa olsun iyilik ve sevgiden vazgeçmeyin. Sevgiyle kalın.”