CiddiGazete- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, milletvekilleri, siyasetçiler ve gazeteciler başta olmak üzere çok sayıda kişi, saat 21.00’de coronavirüs salgınında hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarına alkışlarla destek ve moral verilmesi çağrısında bulundu. Suriye'de cephede olan Mehmetçiğin yanısıra Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar bu çağrıya uyarak sağlık çalışanlarını alkışlayıp desteklerini bildirdi.

HAŞMET, ‘PİSLİKLER’ DEDİ

Ancak AKP'nin sesi Sabah Gazetesi’nin solculuktan devşirme yazarı Haşmet Babaoğlu, coronavirüs pandemisine karşı zorlu ve uzun çalışma saatleriyle hayatlarını ortaya koyan sağlık emekçilerine alkışlarla destek verilmesi eyleminden rahatsız oldu. Babaoğlu, sosyal medya hesabından, “Bir takım pisliklerin bu alkış kampanyasını nasıl sevinçle karşıladığını da buradan görüyor, izliyorum...” dedi.

Ardından da Sağlık emekçilerine destek verilmesini kabullenemeyen Babaoğlu, “Ben bu saat bilmem kaçta alkış vs. işlerini yutmam, katılmam da... Bu kampanyaların nasıl kötüye kullanıldığını defalarca gördüm... Gerekmedikçe dışarı çıkmayın, sağlık sistemini meşgul etmeyin, sağlıkçılara asıl destek budur” ifadelerini kullandı.

Haşmet, eyleme destek çağrısı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelik de “Şimdi ‘alkışlıyoruz’ diyenler bir hafta sonra aynı saatte tencere tava çalarak başka şeyler istendiğinde pişman olurlar ama hadi neyse” dedi.

ERDOĞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ALKIŞLADI

Bir gün sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, coronavirüs ile mücadelede emek veren tüm sağlık personeline alkışlarla destek verdi. Söz konusu görüntüler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşıldı.

Erdoğan’ın alkış görüntülerinin paylaşılmasının ardından, Sabah Gazetesi yazarı Haşmet Baboğlu, tepkilerden kaçmak için Twitter hesabını dış dünyaya kapattı. AKP içindeki FETÖ muadili Pelikan grubunun trolleri, Haşmet Babaoğlu'na yapılan eleştirilerin kasıtlı olduğu yönünde paylaşımlar yaptı.