CiddiGazete- Gaziantep'te özel bir hastanenin covid-19 yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen cihazının patlaması sonucu çıkan yangında, 10 kişi hayatını kaybetti.

İncilpınar Mahallesi’ndeki özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin, coronavirüslü hastaların tedavi edildiği yoğun bakım ünitesinde, yüksek akım oksijen tüpü, saat 04.45 sıralarında patladı.

Patlamayla birlikte yoğun bakım ünitesinde yangın çıktı. İtfaiyeye haber veren hastane personeli, alevlerin arasında kalan hastaların tahliyesi için çalışma başlattı. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, yangına müdahale etti. Hastane personeli ve ekiplerin çabasıyla yoğun bakım ünitesindeki 19 hasta dışarı çıkarıldı. Yapılan kontrolde hastalardan 7’sinin hayatını kaybettiği belirlendi. Başka bir hastaneye sevk edilmek istenen bir yaralının da bu sırada hayatını kaybetmesi ile ölenlerin sayısı 8’e yükseldi. Kurtarılan 11 hasta ise ambulanslarla bölgedeki diğer hastanelere sevk edildi. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen bazı kişilere ise oksijen takviyesi yapıldı. Daha sonra yapılan açıklamada bir hastanın daha hayatını kaybettiği duyuruldu ve ölenlerin sayısı dokuz oldu. Akşam saatlerinde yapılan açıklamada, bir hastanın daha hayatını kaybettiği duyuruldu.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Yangının ardından Sani Konukoğlu Hastanesi’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, görevlilerin ve itfaiye ekibinin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınan yangında 9 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada ayrıca yangından etkilenme sonucu hayatını kaybeden sekiz kişinin isimleri şöyle:  Reşit Saydanoğlu (75), Fethiye Kırca (78), Naciye Ulukütük (56), Abdi Hamzaoğlu (68), Elif Akgül (85), Ökkaş Akbulut (69), Kahraman Taş (71) ve Ali Saffet Kanpolat (64) olduğu belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği, olaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Özel Sani Konukoğlu Hastanesi yoğun bakım servisinde saat 04.45’te oksijen verilen solunum cihazının patlaması sonucu yangın meydana gelmiştir. Olayın ardından 20 kişilik yoğun bakım servisinde yatan toplam 19 hastadan 8’i hayatını kaybetmiş, 11 hasta çevredeki diğer hastanelere nakledilmiştir. Olayda yangın kaynaklı yaralı bulunmamaktadır. Olay yerinde ilgili ekiplerimiz gerekli önlemleri almış olup, incelemeler devam etmektedir."

BAŞSAVCILIK: 2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, olayın çıkış nedeni ve sorumlularının tespitine yönelik 2 Cumhuriyet savcısının bilirkişi heyeti ile inceleme yaptığı belirtilerek, şöyle denildi:

“19.12.2020 günü saat 04.45 sıralarında Özel Sani Konukoğlu Hastanesi yoğun bakım servisinde meydana gelen yangın sonucunda hastanede tedavi görmekte olan 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, olayda yaralanan 14 vatandaşımızın tedavilerine çevre hastanelerde devam edilmektedir. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca iki Cumhuriyet savcısı adli soruşturmayı yürütmekle görevlendirilmiş olup, olayın çıkış nedeni ve sorumluların tespitine yönelik olarak bilirkişi heyetiyle birlikte olay mahalinde gerekli incelemeleri yapmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca adli soruşturmaya titizlikle devam edildiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”