CiddiGazete- Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Lütfullah Önder, Haydar Baş’ın hayatını kaybetmesinin ardından, hukukçu oğlu Hüseyin Baş’ın genel başkanlık görevine seçildiğini açıkladı.

Lütfullah Önder, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Prof. Dr. Haydar Baş’ın vefatıyla boşalan genel başkanlık koltuğunu doldurmak, partimizin genel başkanını belirlemek için Bağımsız Türkiye Partisi dün 130 kişiden oluşan Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) telekonferans yöntemi ile toplamıştır.

Tüzük gereği büyük kongre yapılıncaya kadar görev yapmak üzere genel başkanı belirleme görevi partinin en yetkili organı olan MYK’ya aittir.

Haydar Baş ve oğlu Hüseyin Baş

OY BİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

Yapılan görüşmeler, istişareler ve neticede yapılan oylama sonucunda toplantıya katılanların oy birliğiyle Prof. Dr. Haydar Baş’ın oğlu, MYK üyemiz ve Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Baş’ı genel başkan olarak belirledik.

Bağımsız Türkiye Partisi Büyük Kongresi yapılıncaya kadar Hüseyin Baş, partimizin genel başkanıdır.

KONGRE, SALGINDAN SONRA

Coronavirüs salgını sona erdiğinde büyük kongremizi toplayacağız.

Hukukçu kimliği, genç ve dinamik kişiliği, partimizin program ve projelerine vukufiyeti ve hitabeti ile önemli işler başaracağı inancıyla yeni Genel Başkanımız Hüseyin Baş’a başarılar dileriz.