CİDDİGAZETE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Kışlası'nda düzenlenen Jandarma Havacılık Okul Komutanlığı Pilot ve Teknisyen Temel Kursları Mezuniyet Töreni'nde konuştu.
Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

‘BANA BİR İSİM SÖYLESİNLER’

“Dün Türkiye'ye atılan havan mermileri bir egemen devletin ordusundan mı atıldı? Terörle mücadele ettiğimizi söylüyoruz. Onlar ‘hayır’ diyorlar. O zaman bu havanın başında kim vardı? Dünya bize cevap versin. Sivilleri kim vurdu? Bana bir isim söylesinler. Söyleyemezler. Her zaman yaptıkları gibi susarlar. Belediye meclis üyesinin evinin bahçesinde bomba mühimmatı bulduk, sustular. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye devam ederiz.

'500 İŞLEM, 121 GÖZALTI'

Bizi, DEAŞ'ı gösterip PKK'ya razı etmeye çalışıyorlar. Hiç zahmet etmeyin, bir terör örgütünü başka bir terör örgütü üzerinden meşrulaştırmanıza fırsat vermeyeceğiz. PKK, PYD ile mücadele edersek bizi DEAŞ'tan kim koruyacakmış. DEAŞ ile göğüs göğüse mücadele edip kendi evlatlarıyla bunu sağlayan bizim kahraman ordumuzdan başka birisi değildir. Biz hiçbir zaman işgal yapmadık. Bunu savaş olarak nitelendirenler ihanet içerisindedirler. Şu ana kadar sosyal medyada Barış Pınarı Harekâtı'na hakaret eden, ülkemize işgalci nitelemesi yapanlarla ilgili 500'e yakın kişiye işlem yaptık, 121'ini gözaltına aldık. PKK/YPG şu anda kendini korumaktan acizdir. YPG-DEAŞ ortaktır. Hiç kimse merak etmesin, PKK'yı alırız, DEAŞ'la üst üste koyar, hepsini bir kalemde süpürürüz."