Boğaziçi Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Atatürk'e hakaret eden Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis'in, iktidara yakınlığı ile bilinen bir vakfın programına da konuşmacı olarak katıldığı ve plaketle ödüllendirildiği ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ise Atatürk düşmanına plaket veren vakfa 5 milyon 993 bin 775 TL harcadığı anlaşıldı.

HAKARETE ALKIŞ

Boğaziçi Üniversitesi'nde, Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir programda konuşan Tzortzis, isim vermeden Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını işaret ederek, “İslam'ı bu ülkeden kaldırmak istediler. Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapça'yı kaldırdılar, İslami eğitimi kaldırdılar. Bu Allah'ın dostu mudur yoksa şeytanın dostu mudur?” dedi. Tzortzis'in Atatürk'e “şeytanın dostu” iması yaptığında öğrencilerin alkışlaması dikkat çekti.

10 BİNA KİRALADILAR

Cumhuriyet'in haberine göre, hakareti Türkiye'yi ayağa kaldıran Tzortzis, 2017'nin Aralık ayında bir başka vakfın konferansına da katıldı. Konuştu ve plaketle ödüllendirildi. Ve yine Cumhuriyet'in haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in kurucusuna ‘şeytan' diyen bu adamı konuşturan vakfa, 10 bina kiraladı ve 5 milyon 993 bin 775 TL harcadı. Rakamlar, İBB'nin STK-Okul-Yurt Faaliyeti Raporu'nda yer aldı.

İSTANBUL BAROSU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İstanbul Barosu, İngiliz yazar Tzortzis hakkında, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” suçundan suç duyurusunda bulundu. Avukat Onur Cingil ise hem Tzortzis hem de Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü yetkilileri hakkında soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulundu.