CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin metro ve karayolu inşaatlarının AKP’li yönetim tarafından durdurulduğunu açıkladı.

Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Başakşehir Şehir Hastanesi’ne ulaşım için metro ve karayolu inşaatlarıyla ilgili yanlış bilgiler verilmektedir. Metro 2017’de, karayolu inşaatı da 2018'de önceki yönetimce durdurulmuştur. Ulaştırma Bakanlığı da bugüne kadar yol ve metro için herhangi bir girişimde bulunmamıştır.”

AKP’Lİ GÖKSU: SAMİMİYETSİZLİK

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, sosyal medya hesabından “Koronavirüs ile mücadelede büyük öneme sahip 2682 yataklı Şehir Hastanesinin yolunu dahi yapmayan İBB Başkanının dün karşı çıkıp bugün sahiplendiği Yenikapı, Maltepe Meydanı ve Su ürünleri halini sanki hastane yapmış gibi lanse edip kamuoyunu kandırması tam bir samimiyetsizliktir” mesajını İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Murat Kalkanlı’nın imzasını taşıyan bir belge ile paylaşmıştı.

BÜTÇE MÜSAİT DEĞİL

11 Aralık 2019 tarihinde İstanbul Valiliği'ne gönderdiği belgede şu ifadeler yer alıyor:

"İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü; 17 Ekim 2019 tarihinde Başakşehir ilçesi, 1356 ada 6 parsel sayılı taşınmaz üzerinde inşaat çalışmaları devam eden İstanbul İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü Yapım İle Ürün ve Hizmetleri Temin Edilmesi İşi" inşaat çalışmalarının son aşamasına gelindiği, 2020 Haziran ayı itibarıyle hizmete açılmasının planlandığı belirtilmektedir.

Bahse konu hastanenin 2682 yataklı şehir hastanesi kampüsü olması sebebiyle hasta yoğunluğu ve insan sirkülasyonunun fazla olacağı öngörüldüğünden çok ciddi trafik tıkanıklıklarının olacağı, mevcutta erişim için kullanılan yolların günümüz koşullarında bile yetersiz kaldığı ve hastane hizmete açıldığı zaman hiçbir şekilde yeterli olmayacağının düşünüldüğü belirtilmektedir. Bu nedenle inşaat çalışmalarının son aşamasına gelindiğinin göz önünde bulundurularak hastane bağlantı yolları ile ilgili çalışmaların, hastanenin faaliyetine geçeceği zamana paralel bir şekilde yürütülerek yapılması ve çalışmalar hakkında taraflarına bilgi verilmesi istenmektedir.

Kurumumuzun içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve 2020 bütçemiz dikkate alındığında söz konusu talebin tarafımızca yerine getirilmesi mümkün görülmemektedir.

Bilgilerinize arz ederim."

ULAŞTIRMA BAKANI İBB’Yİ İŞARET ETMİŞTİ

Gece yarısı görevden alınan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Haziran 2020’de açılması planlanan hastanenin yol inşaatını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun durdurduğunu öne sürmüştü.

İBB, Şehir Hastanesi’ne de bağlanacak Başakşehir-Kayaşehir metro hattı projesi için 1.5 milyar lira kaynak gerektiğini bildirmişti.