CİDDİGAZETE

İddaa bayileri, yüzde 8'den, yüzde 5'in altına düşen komisyon ücretlerinden rahatsız.

Bayii sahipleri, yüzde 8 olan komisyonunun yüzde 5'e gerilediğini, bununla birlikte kazançlarının da ciddi oranda düştüğünü söylediler.

Zor durumda kaldıklarını söyleyen bayi sahipleri, karara karşı WhatsApp üzerinden diğer bayi sahipleriyle birlikte organize olduklarını dile getirdiler.

Bu kararla birlikte, masraflarını karşılayamaz duruma düştüklerini belirten bayi sahipleri, "Yeni sistemle birlikte masraflarımızı bile karşılayamıyoruz, çalışan ve giderleri çıktığımızda bize bir şey kalmıyor" şeklinde konuşurken, "Bu yüzde 5 komisyonunda da yüzde 20'sini devlet bizden stopaj olarak geri alıyor. Örneğin 100 bin lira ciro yapsak, bize 5 bin lira kalıyor, devlete stopajı da ödedikten sonra, elimize kalan 4 bin lira. Bu parayla çalışanın maaşını mı ödeyelim, elektriği mi ödeyeyim? Kaldı ki biz bayiler son 3 yıldır yasadışı bahis ile boğuşarak sabırla geldi, tam bu yeni sistemle işlerimiz biraz açılacak derken ortalama yüzde 7.5 civarı komisyon alırken bir gecede alınan kararla komisyonlarımız yaklaşık yüzde 4'lere düşen komisyon oranı ile Türkiye de 5 bin 300 civarı Spor Toto İddaa Bayii'ne bu resmen siz ölün demek. Gençlik ve Spor Bakanımız ve aynı zamanda Spor Toto Teşkilatı Yönetim Kurulu başkanı olan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun bu konuyu düzeltmesini bekliyoruz" diyerek serzenişlerini dile getirdiler.

Kaynak: İlerihaber