CiddiGazete- Küçükçekmece’ye bağlı İstasyon Mahallesi’nde bulunan Atatürk Parkı'nda tamamlanan yenileme çalışmaları neticesinde bazı yer döşemelerinde "PKK terör örgütü sembol ve renklerinin kullanıldığı yönündeki ihbar, şikayet ve mahallinde yapılan tespitler üzerine" soruşturma başlatılmıştı.

Döşemeler kaldırılırken konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi: Parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu ile Park ve Bahçeler Müdürü Şerafettin Mataracı, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. vd. maddeleri gereğince, görevi başında kalmalarında sakınca görüldüğünden, Valiliğimizce görevinden uzaklaştırılmıştır.

NE OLMUŞTU?

Küçükçekmece Belediyesi'nin yenilediği çocuk parkının zeminindeki PKK sembolü için soruşturma başlatıldı.

Küçükçekmece Belediyesi, İstasyon Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı’nda yapılan yenileme çalışmalarını geçen günlerde tamamladı.

Parkın zemininde kullanılan PKK sembolü tepki çekti.

Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, sembollerle ilgili vatandaşlardan yoğun şikayet aldıklarını söyledi.

Kaymakam Bedirhanoğlu, terör örgütünün sembollerine benzeyen bazı görsellerin ortaya çıktığının tespit edildiğini, bunların kaldırılması için ekiplere talimat verildiğini ve söküm işlemlerine başlandığını duyurdu.

Olayı adli mercilere bildirdiklerini dile getiren Bedirhanoğlu, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti. Belediye, parkın görüntüsünü YouTube hesabında paylaşmıştı.

Soruşturma başlatan İstanbul başsavcılığı, Küçükçekmece’deki parkta projeyi sunan ve onaylayan kişilerin açık kimliklerinin tespit edilmesi, terör bağlantılarının araştırılması için talimat verdi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince konuyla ilgili tespit çalışması başlatıldı.