CiddiGazete- CHP'li İlhan Cihaner, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014 yılındaki Kobani eylemlerine ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında HDP’lilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Cihaner sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Erken saatlerde HDP’li politikacılara, akademisyenlere, yazarlara ve hukukçulara dönük gözaltılar hukuki ve siyasi olarak vahşi bir darbe pratiğidir. Seçim öncesi siyasi alana müdahale girişimidir.” mesajını alıntılayarak, “Siyasi Partiler bu süreci doğru okuyup cesaretle konum almalılar” yorumunu yaptı.

‘HDP’Yİ ZİYARET EDİN’

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’a çağrıda bulunan İlhan Cihaner şu mesajı paylaştı:

“TBMM’ye çağrımızdır: Sayın @kilicdarogluk @meral_aksener @T_Karamollaoglu @erkbas Darbe pratiğine karşı HDP’yi ziyaret ederek hukuksuz gözaltıları kınamanız; siyasete, barışımıza, birliğimize sahip çıkmanız, olası ittifakların halka mal edilmesi için hayati bir müdahale olacaktır.”