CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle, CHP’li belediyeler tarafından başlatılan yardım kampanyalarına ait kamu bankalarındaki hesaplar bloke edilmişti.

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ortak bir bildiri yayımlayarak kararı kınamış ve hukuksuz olduğu ifade edilen karardan geri adım atılmasını talep etmişti.

Kararla ilgili yasal süreci başlatıp dava açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün de sosyal medya hesaplarından yayınladığı bir video ile gelinen nokta hakkında bilgi verdi.

12 BİN 604 KİŞİDEN 6 MİLYON 529 BİN TL

Kampanyanın başlatılmasının ardından bir buçuk günde 12 bin 604 vatandaş tarafından 6 milyon 529 bin TL bağış yapıldığını ifade eden Ekrem İmamoğlu, “9 bin ihtiyaç sahibi aileye 300 ve 600 TL'lik 2 aylık desteğe başlıyoruz” dedi.

O PARAYI DERHAL GÖNDERİN

İmamoğlu konuşmasında bağışların yanı sıra belediye imkanları ile sosyal yardımları 775 milyon TL'ye çıkaracak güçte olduklarını da ifade etti.

Vakıfbank’ın 2 bin 100 hayırseverin gönderdiği 900 bin lirayı bloke ettiğini kaydeden İmamoğlu, banka yönetimine seslenerek “Hukuksuz olarak bloke ettiğiniz parayı derhal gönderin. O ne sizin ne de belediyenin parası. O ihtiyaç sahiplerinin parası” dedi.