24 Haziran seçimleri öncesinde AKP tarafından çıkarılan İmar Barış’ı bir kez daha uzatıldı. Başvuruların Haziran ayında başladığı İmar Barışı’nda ilk süre 31 Ekim tarihinde sona erecekti.

Daha sonra alınan kararla bu süre 31 Aralık 2018 tarihe uzatıldı. Bugün yapılması beklenen açıklama ile İmar Barışı’nın süresi altı ay daha uzatılacak.

KAPSAMI SEÇİM ÖNCESİ GENİŞLETİLDİ

Yaklaşık 14 milyon yapı için seçim öncesi çıkarılan İmar Barışı düzenlemesinde İstanbul Boğazı ön görünümü ve etkilenme bölgesinde kalan yerler tepkiler üzerine kapsam dışı bırakılmıştı.

AKP’li milletvekillerinin verdiği yasa teklifiyle Boğaz’da yer alan üç ilçede, ruhsatsız inşa edilmiş ve kaçak eklentisi olan yapıların İmar Barışı’ndan faydalanmasının önü açıldı. Yasa teklifinde yer alan kroki ve koordinatlara göre Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar sınırlarında bulunan bazı gecekondu mahalleleri İmar Barışı’ndan faydalanabilecek.

9 BUÇUK MİLYON KİŞİ BAŞVURDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen cuma günü yaptığı açıklama İmar Barışı’nda sürenin uzayabileceği sinyalini vermişti. Sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talep olduğunu söyleyen Kurum, yaptığı açıklamada, imar barışına ilişkin, “Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız imar barışından faydalandı. Toplam yaklaşık 14 milyar liralık bedel ödendi” ifadelerini kullanmıştı.