CiddiGazete- Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Halil Akkaya dün saat 14.30 sıralarında Eyüpsultan Göktürk Yolu'nda aracını durdurduktan sonra ormanlık alana giderek beylik tabancası ile intihar etti.

Akkaya'nın intihar etmeden önce arkadaşlarıyla paylaştığı bir notta, aşırı çalıştırma ve mobbingden şikâyet ederek intihardan söz ettiği görülüyor.

Akkaya günde 12 saat çalıştırılmalarıyla ilgili olarak dava başvurularında bulunduklarını, uğradıkları mobbingin raporlaştırıldığını ancak durumlarında hiçbir değişiklik olmadığını söylüyor. İntiharın eşiğine geldiğini yazan Akkaya, notunu "cenazeme ne emniyet müdürü ne İçişleri Bakanı gelsin" diye bitiriyor.

Akkaya'nın intiharı öncesinde yazdığı notta şunlar yazılı:

Beşiktaş ilçe emniyet müdürlüğü koruma büro amirliğinde görevliyim. Tüm İstanbul’da 12-12 çalışan tek birim biziz. İntiharın eşiğine geldim. Aile düzenim kalmadı. Büro amiri hakkında 6 sayfa bir rapor tuttu bir abimiz. Yapılan tüm mobbingleri anlattı ama hiçbir şey değişmedi. Cimere defalarca yazı yazıldı, bir şey değişmedi. 12-12 çalıştığımızla alakalı mahkemeye dava açtı bir arkadaşımız, bir şey değişmedi. Biz de insanız ve insanca çalışmak istiyoruz. Bize 12-24 bile çok görüldü. Ben intihar edince cenazeme ne E.Ç. (Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü) gelsin ne İstanbul Emniyet Müdürü gelsin ne İçişleri Bakanı gelsin. Hepsinin vebali boynunadır.

KİŞİSEL SEBEP İDDİASI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Akkaya’nın intiharı üzerine bir açıklama yayımlayarak "Polis Memuru Halil Akkaya, Beşiktaş ilçe Emniyet Müdürlüğü Levent Polis Merkezi Amirliğinde görevli olup; kişisel sebeplerden dolayı intihar etmiştir. Meslektaşımızın intiharının sosyal medyada yer alan asılsız iddialarla bir ilgisinin olmadığını belirtmek gereği doğmuştur" dedi.

İNTİHARIN EN YÜKSEK OLDUĞU MESLEK GRUBU

Polislik ağır çalışma koşulları ve güvensiz iç ortamıyla intiharın en yüksek olduğu meslek grupları arasında yer alıyor. Polis memurları psikolojik sorunlarını rahatlıkla dile getiremedikleri için sonuçlar diğer meslek gruplarına göre oransal olarak daha yıkıcı oluyor.

Emniyet-Sen’in raporuna göre sadece 1996-2016 yılları arasında Türkiye’de 650 emniyet mensubu intihar etmişti.

Kaynak: Birgün

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü, polis memuru Halil Akkaya'nın intiharıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Birgün Gazetesinin internet sitesi ve bazı sosyal medya platformlarında yer alan "22 yaşında bir polis memuru mobbing nedeniyle intihar etti" başlıklı haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Halil Akkaya'nın intiharı bizleri derinden üzmüştür.

Ancak acı olayın, Birgün gazetesi ve bazı sosyal medya platformlarında iddia edildiği gibi mobbing ile ilgisinin bulunmadığı yapılan tespitler sonucunda anlaşılmıştır.

Hayatına son veren polis memurunun, Koruma Büro Amirliği'nde görevli olduğu iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberde yer aldığı şekliyle Polis memuru Halil Akkaya'nın geride bıraktığı bir not da söz konusu değildir.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün olayla ilgili yaptığı açıklamada belirtildiği üzere, Polis Memuru Halil Akkaya, Beşiktaş ilçe Emniyet Müdürlüğü Levent Polis Merkezi Amirliği'nde görevli olup; meslektaşımızın intiharının iddialarla bir ilgisi bulunmamaktadır.

Bu asılsız iddialar, polis teşkilatımızı ve merhum polis memurumuzun ailesinin acısını daha da arttırmaktadır.

Meslektaşımızın acılı ailesine baş sağlığı, polis teşkilatımıza ve mesai arkadaşlarına sabırlar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.