Beykoz Soğuksu’da dün saat 20.00 sıralarında İşadamı Mustafa Erkin Karaman, Soğuksu Mahallesi Köşkyolu Sokak Bengisu evleri önünde park halindeki 34 SHM 18 plakalı aracına bindiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Karnından ve sol kolundan yaralanan Karaman hastaneye kaldırırken, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayı aydınlatmak için çalışma başlattı. Karaman’a 5 el ateş edildiği belirlenirken olay yerinde 5 kovan bulundu.

Yapılan araştırmada, olay yerine 2 kişinin motosikletle geldiği, 1 kişinin çalışır şekilde motorda beklerken, ikinci kişinin saldırıyı düzenlediği ve motosikletle kaçtıkları belirlendi.

Polis sabah saat 04.00 sıralarında güvenlik kamera görüntülerinden de yola çıkarak saldırganların A.Ç ve M.A.M. olduğunu belirledi. Düzenlenen operasyonla A.Ç. ve M.A.M. gizlendikleri evde gözaltına alındı. Aramada 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 2 adet pompalı tüfek ve 110 adet bu silahlara ait kartuş ve mermi ele geçti.

Yapılan sorgu ve araştırmada 2 kişiyi, Karaman’ın eski ortağı M.Y.Ö’nün azmettirdiği tespit edildi. 2 kişinin Emniyetteki sorgusu sürerken, M.Y.Ö’nün arandığı belirtildi.

İş adamı Mustafa Erkin Karaman, 2012 yılında Eski Azerbaycan Başbakan Müsteşarı Musa Memmedov'un kızı Günel Memmedov ile Çırağan Sarayı'nda dünya evine girmişti.