CiddiGazete- Esenlerde'de market içinde bir kişinin alışveriş yapan kadını taciz ettiği iddia edilerek paylaşılan ve büyük tepki alan görüntülere ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Görüntülerde engelli olduğu iddia edilen kadının engelli olmadığı ve 18 yaşından büyük olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Şahsın 18 yaşından büyük olduğu ve herhangi bir engelinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Adli makamlarca her iki şahıs hakkında 'Hayasızca Hareketler ve Müstehcenlik' suçundan işlem yapılması talimatı verilmiştir. Olayın şüphelilerinden A.Ö. isimli şahıs İstanbul Bayrampaşa Otogarında görevlilerimizce yakalanmıştır. S.D. isimli şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince bazı sosyal medya hesaplarında 'Zihinsel engelli bir kız çocuğuna bir markette cinsel taciz anları' şeklinde yapılan paylaşıma istinaden yürütülen çalışmada;

Kazım Karabekir Mahallesi Endülüs Caddesi üzerinde bir iş yerinde gerçekleştiği anlaşılan konu ile ilgili paylaşımda taciz edildiği iddia olunan şahsın S.D. (19) olduğu, şahsın 18 yaşından büyük olduğu ve herhangi bir engelinin bulunmadığı, taciz ettiği iddia olunan şahsın A.Ö. (47) olduğu tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

OTOGARDA YAKALANDI

"Konu ile ilgili adli makamlarca her iki şahıs hakkında 'Hayasızca Hareketler ve Müstehcenlik' suçundan işlem yapılması talimatı verilmiştir. Olayın şüphelilerinden A.Ö. isimli şahıs İstanbul Bayrampaşa Otogarında görevlilerimizce yakalanmıştır. S. D. isimli şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

HALUK LEVENT: KIZ 11 YAŞINDA

İstanbul Emniyeti'nin ardından Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tacize uğrayan kişinin 11 yaşında olduğunu, failin Emniyet'i yanlış bilgilendirdiğini söyledi.

Haluk Levent'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Son bilgi!!

A.Ö maalesef emniyette yanlış bilgi vermiş.

Bile bile göre göre yalan söylemiş.

Yani TACİZ DOĞRU.

Meğer İstihbaratımız doğruymuş.

Ama A.Öztürk emniyete yanlış kişinin mesajlarını göstermiş.

Yalan söylemiş.

Kız 11 yaşında Leş herif.