CiddiGazete ©

Türk dünyasında bu zamana kadarki en kapsamlı kurumlardan biri olacak Kızılelma Vakfı'yla haber dün CiddiGazete'de yayımlandı.

Binlerce paylaşımın yapıldığı haber, Türk milliyetçileri arasında heyecan yarattı.

Kurucuları arasında Prof. Dr. Anıl Çeçen, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, E. milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Prof. Dr. Sezgin Çelik, Prof. Dr. Varis Çakan, Prof. Dr. Sencer İmer, E. milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Prof. Dr. Selahattin Sarı, Prof. Dr. Osman Karatay, Dr. Selim Kaptanoğlu, E. milletvekili Süleyman Servet Sazak, E. milletvekili Şevket Bülent Yahnici, Meteoroloji Mühendisi Mehmet Danyal Hergünsel, İş adamı Selahattin Baysal ve Yazar Fethiye Sarper Erdemgil'in de bulunduğu vakfın kurucular kurulu, ilk toplantıyı Ankara'da yaptıktan sonra, ikinci toplantıyı İzmir'de gerçekleştirdi. Üçüncü toplantı için İstanbul'da gün belirledi.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI İSTANBUL'DA

23 Kasım Cumartesi günü İstinye'deki Karadeniz Vakfı İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelecek Türk dünyasının seçkin isimlerinin toplantısı saat 14.00'de başlayacak. Toplantının moderatörlüğünü, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, moleküler biyoloji ve genetik uzmanı Prof. Dr. Sezgin Çelik yapacak.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN TALEP YAĞDI

Türkiye çapında kurumsallaşmak için de değişik bölgelerden vakfın kurucular kurulu üyelerine çok sayıda talep geldiği öğrenildi.

İstanbul toplantısının ardından resmi kuruluş bildirgesi yayımlayacak olan vakfın logosu da belli oldu. Logo kamuoyu tarafından beğenildi ve sosyal medya hesaplarında binlerce paylaşım aldı.