CiddiGazete- İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Buca'da bulunan "Vasat" isim kitabevinde DEAŞ ile bağlantılı R.O. liderliğindeki bir selefi grubun sohbetler düzenlediğini, YouTube'da yapılan yayınlarla Avrupa'nın birçok kentinde terör örgütüne eleman kazandırdığını ve para topladığını tespit etti.

SOHBETLERE KATILANLAR TEK TEK TESPİT EDİLDİ

Daha önce terör örgütüne düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve örgüt üyeliği suçundan tutuksuz yargılanan "Ebu Haris" kod adlı R.O.'nun liderlik yaptığı selefi grubun düzenlediği sohbetlere Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın birçok şehrinde de İzmir'e gelip katılanlar olduğu belirlendi.

Yurt içi ve yurt dışından sohbetlere katılmak için gelenler istihbarat tarafından tek tek tespit edildi, kayıt altına alındı. Yaklaşık 6 ay süren sıkı takip sonrası DEAŞ ile bağlantılı olduğu belirtilen selefi grubuna operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonla selefi grubun lideri R.O.'nun da aralarında bulunduğu belirtilen 11 kişi gözaltına alındı.

SALDIRGANLA BAĞLANTILI KİŞİLERLE İRTİBATLI

Gözaltına alınan 11 kişinin arasında bulunan selefi grubun lideri R.O.'nun, Avusturya'da silahlı saldırı düzenleyen terörist ile bağlantılı oldukları ileri sürülen B.K. ve E.B. ile de irtibatı olduğu öğrenildi. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ortak operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin aynı zamanda Suriye'de DEAŞ ile bağlantılı, eşlerini kaybeden kadınları da Türkiye'ye getirmek istedikleri de belirtildi.

SORUŞTURMA CÜBBELİ'NİN İDDİALARINDAN ÖNCE BAŞLADI

Öte yandan operasyonun, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, "bazı selefi derneklerin silahlandığı" iddiasında bulunduktan sonra başlatılan bir soruşturma olmadığı öğrenildi. İzmir'deki bu soruşturmanın en az 6 ay önce başlatıldığı, selefi grubun tüm toplantılarının izlendiği, soruşturma için gerekli deliller toplandıktan sonra operasyon başlatıldığı belirtildi.

Kaynak: Habertürk