CiddiGazete- İstanbul Kadıköy'de maskesini usulüne uygun takmadığı için polisler tarafından uyarılan, buna tepki gösterince yaka paça gözaltına alınan 19 yaşındaki Rana B.’nin görüntüleri büyük yankı uyandırmıştı. Bir kesim polislere diğer bir kesim ise genç kıza tepki göstermişti. İstanbul Valiliği önce polislerin görevden uzaklaştırıldığını duyurmuş, ertesi gün ise göreve iade edildiklerini açıklamıştı.

Sosyal medyada olayla ilgili tartışmalar sürerken yeni bir gelişme daha yaşandı.

Aykırı sitesinden Berat Temiz ve Yağmur Dinç’in haberine göre Yurtiçi Kargo firmasında çalışan bir kişi, müşteri veri sistemine girererek Rana B.’nin adresini bulup yayınladı.

İddiaya göre olay şöyle gelişti:

Önce Rana B.'nin Cyparisuzs isimli Instagram hesabı ele geçirildi. Daha sonra hesaptan, "Hesap bendedir dostlar. Sadece bir kaç saat içinde bu soysuz kızın numara ve adresini paylaşacağım. Artık gider evinden mi alırsınız bilemem, beni mahkemeye verdiğinde hep beraber adliyeye gidiyoruz" mesajı paylaşıldı.

SÜRE VERİP TEHDİT ETTİ

Sisteme ulaşamadığını ve birazdan aktif olacağını söyleyen şahıs, Rana B.’ye 1 saat süre verdi. Bu süre içinde özür videosu çekip yayınlamazsa evinin adresini ve telefon numarasını açıklayacağını ilan etti.

"1 dakikada 500 kişi adresi at yazdı cidden sonu kötü olacak sistem açılsın paylaşıcam zaten bu kız ya Türk milletinden özür dileyerek video çeker atar paylaşırım ya da adresini paylaşır siz gerekeni yaparsınız. 1 saat vakti var” mesajının ardından adres ve telefon bilgilerini paylaştı.

'HEP BERABER GİDELİM Mİ?'

Şahıs, adres bilgilerini paylaştıktan sonra kendi bulunduğu konumdan kadının evinin uzaklığını tespit edip "Metrobüsle 1,5 saat" dedikten sonra "Hep beraber gidelim mi" diye sordu.

YURTİÇİ KARGO'YA BÜYÜK TEPKİ

Rana B.’nin adresinin Yurtiçi Kargo’nun müşteri veri sisteminden bulunup paylaşılmasına sosyal medyada büyük tepki gösterildi. #YurticiKargoCevapVer etiketiyle binlerce mesaj paylaşıldı.

YURTİÇİ KARGO’DAN AÇIKLAMA

Yurtiçi Kargo firması, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, çalışanların sistem üzerinden müşterilerin bilgilerine erişemediğini ve sadece dağıtım sırasında adres bilgilerinin ilgili personele gösterildiğini belirtti.

Firma açıklamasında, “Konunun şirketimizle ilgili olup olmadığı hakkında net bir bilgi olmasa da olay araştırılmaktadır. Bir ihlal yaşandı ise tüm kanuni haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz" ifadelerine yer verdi.