CiddiGazete- Konya’da 5 Şubat 2020’de Piri Reis Parkı’nda Ayşe D. ve Özgür Duran arasında tartışma çıktı. Bu sırada parktan geçen Kadir Şeker, kadının şiddet gördüğünü düşünerek Özgür Duran’a müdahale etti. İkili arasındaki arbedede, kalbinden bıçaklanan Duran öldü. Şeker, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Kadir Şeker hakkında 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istendi. Şeker’in “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan yargılanacağı dava bugün başlayacaktı.

Fatih Şeker, Konya E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan kardeşi Kadir Şeker’in Covid-19 testi pozitif çıkan bir tutuklu ile temasta bulunması nedeniyle Selçuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürüldüğünü söyledi.

Fatih Şeker, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Kardeşim Kadir Şeker Konya E tipi kapalı cezaevinde corona pozitif bir kişiyle temasta bulunduğu için test yapılmak üzere Selçuklu üniv. Tıp fakültesine sevk edilmiştir. Kardeşimin can güvenliğinin olmadığı bir ortamda tutuklu yargılanması doğru değildir. Kardeşimin korona test sonucu pozitif, Karatayda izolasyona alındı” ifadelerini kullandı.