CiddiGazete

ABD’de beş gün önce kalp yetmezliğinden ölen İskender Evrenosoğlu, Bursa’da gömüldü.

"Risalet Nurları" adlı kitabının Allah tarafından yazdırıldığını, önce mesih sonra da peygamber olduğunu iddia eden 86 yaşındaki sapkın Evrenesoğlu’nun cenaze törenindeki kalabalık dikkati çekti.

İskender Evrenosoğlu'nun cenaze törenine yaklaşık üç bin kişi katıldı, tabutunun üzerine Kuran-ı Kerim konuldu ve müslüman olmamasına rağmen cenaze namazı kılındı.

Bursa Müftülüğü'nden yapılan açıklamada cenaze namazının Diyanet personeli tarafından değil, sahte peygamlerin müritleri tarafından kıldırıldığı belirtildi.

İSKENDER EVRENESOĞLU KİMDİR?

1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı’ndan ayrılan, 90'lı yılların sonunda ABD'ye göç eden İskender Evrenosoğlu, vakıf kurarak, televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye’de, İslam'ın reddettiği faaliyetlerine devam etti.

Geçen yıl mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı'nın (MİHR) kurucusu olan Evrenosoğlu'nun Kur’an meali ve tefsir yayını yapan beş internet sitesi de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca sakıncalı olduğu gerekçesiyle kapatılmıştı.