Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, PKK’lı iki teröristin eylem amacıyla kente geldiği ihbarı üzerine Yalım Erez Mahallesi’ndeki bir eve operasyon düzenledi. Evi ablukaya alan Özel Harekat polisleri, teröristlere ‘teslim ol’ çağrısında bulundu. PKK’lı teröristler, güvenlik güçlerinin çağrısına el bombası atıp, ateşle karşılık verince çatışma çıktı.

İKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Çatışmada, 2 terörist öldürülürken, 1'i ağır, 3 özel harekat polisi de yaralandı. Teröristlerle birlikte, Glock marka 2 tabanca ve bu silahlara ait 3 şarjör ele geçirildi. Yaralı polisler, olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedaviye alınırken, teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 6 kişi de gözaltına alındı. Güvenlik güçlerinin mahalledeki operasyonlarının sürdüğü bildirildi.

KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

Güvenlik güçlerinin dün gece, Merkez İpekyolu ilçesine bağlı Yalım Erez Mahallesi’ndeki eve düzenlediği operasyonda, öldürülen 2 teröristin, karanlıktan faydalanarak kaçmaya çalıştığı, evin 100 metre ilerisinde dere yatağında etkisiz hale getirildikleri ifade edildi.

EV, JANDARMAYA 200 METRE MESAFEDE

Operasyon düzenlenen evin ise Van İl Jandarma Komutanlığı’na 200 metre mesafede bulunduğu kaydedildi. Evin duvarlarının dibinde kan izlerinin olması ise dikkati çekti.