CİDDİGAZETE

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezayı eleştirdiği yazısı yayımlanmayınca Yeni Şafak’tan ayrılan Özlem Albayrak’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personeli olduğu ortaya çıktı. Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede’nin bu konudaki yazısını paylaşarak Albayrak’ı eleştirdi. Albayrak İBB personeli olduğunu doğrularken, Ersoy Dede ve Hilal Kaplan’a sert tepki gösterdi.

Star yazarı Ersoy Dede bugünkü yazısında Özlem Albayrak’ın İBB’ye bağlı şirketlerden BİMTAŞ’ın personeli olduğunu, halen de Kültür Daire Başkanlığı’na bağlı Tuzla Kültür Merkezi’nde görevli olduğunu iddia etti. Dede ayrıca Albayrak’ın İBB’nin olanaklarıyla 1 yıl ABD’ye dil eğitimine gittiğini öne sürdü.

Sabah yazarı Hilal Kaplan Twitter’da bu yazıyı paylaşarak Özlem Albayrak’ı eleştirdi. Kaplan Albayrak için “Kaftancıoğlu’nu savunmak adına gazetesinden ayrılan Özlem Albayrak, yazarlığın geçim kapısından fazlası olduğunu söyleyip ayrılmıştı. Meğer yıllardır kadrosu İBB’ye bağlı olan BİMTAŞ Şirketi personeliymiş. Ayrıca İBB olanaklarıyla ABD’ye dil eğitime de gitmiş” ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK: ABD’YE GİTTİĞİMİ İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR

Özlem Albayrak bunun üzerine Kaplan’a cevap verdi. Albayrak “İBB çalışanı olduğumu hiçbir zaman kimseden saklamadım, gazetenin de bilgisi dahilindeydi. Gazeteye dışardan yazı gönderiyordum. Belediye’den burs alıp ABD’ye gittiğimi ispatlamayan ise şerefsizdir. İletişim mezunu, sosyoloji yüksek lisanslı, doktorasını bitirmek üzere olan, dil bilen birisinin, 4 bin 500 tl maaşla bir kurumda çalışması çok tuhafmış. Ne ihale aldım, ne danışmanlık yaptım, ne genel müdür oldum. Yalıda oturup hükümet kurup hükümet yıkan birine çok gelmiş!” ifadelerini kullandı.

KAPLAN: İBB’DEN NEMALANAN HERKES AÇIKLANSIN

Kaplan ise daha sonra Albayrak’a “Hodri meydan” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

“Ben de ihale almadım, danışmanlık/ genel müdürlük yapmadım. Yalıda oturmuyorum. Ama yapmadığım bir şey daha var: İBB’den maaş almadım. Okurumdan bunu gizlemedim! Bir SMS’le ekmeğinden olan binlerce İBB çalışanına bigane kalmadım Hükümet kurmak, yıkmaksa sizin bileceğiniz işler..

Gerçekler ortaya çıkınca CVsini sıralamış hanımefendi, ben aynı görgüsüzlüğü yapmam. Ama talebimdir: İBB kendisinden nemalanmış ne kadar yandaş/candaş gazeteci varsa açıklasın. Kim nerden nemalanıyor, hangi yazıyı hangi saikle yazıyor; bilmek okurumuzun hakkıdır. Hodri meydan!”

ALBAYRAK: YAYIMLANMAYAN İLK YAZIM BU DEĞİL

Albayrak, kendisi hakkında iddialarda bulunan Ersoy Dede’ye de Twitter üzerinden cevap verdi. Albayrak, Canan Kaftancıoğlu’nu savunmadığını, hukukun genelliğini savunduğunu söylerken, yayımlanmayan ilk yazısının bu olmadığını söyledi. Dede’nin “Yeni Şafak’ı hedefe koymakla suçladığı” Albayrak, “Davutoğlu yazım da yayınlanmadı, ki orada da eleştirinin ihanet olmadığını söyledim. Kayyum yazım da yayınlanmadı. Bu yazıların tamamı ilkesel nedenlerle yazıldı. Kişilerle ilgili değildi” ifadelerini kullandı. Albayrak’ın Dede’ye “Çirkinleşmişsin” derken, belediyede çalıştığını hiçbir zaman gizlemediğini söyledi.

DEDE: İMAMOĞLU’NDAN MAAŞ ALIYORSUN, İSTİFA ET

Ersoy Dede, Albayrak’ın yazdıklarına tekrar yanıt verdi. Dede “Özlem ‘herkes biliyordu’ diyorsun da anlaşılıyor ki hiç birimiz bilmiyormuşuz belediyede çalıştığını. Ayrıca sen halen Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem İmamoğlu tarafından yönetilen belediyeden maaş alan birisin. İstifa et konuşalım” dedi.

Dede daha sonra “İstifa etmediğin sürece, bunca zaman Erdoğan’ı desteklemiş biri olarak Canan Kaftancıoğlu güzellemelerini, işini kaybetmemek için yaptığın zannedilecek. Erdoğan’ı seven herkesi işten atıyorlar. Sana dokunmamalarının sebebi nedir, merak ediyorum. Yeni Şafak internet sitesindeki özgeçmişin de dahil hiç bir yerde İBB’de çalıştığın da yazmıyor. Kasten saklamıyorsan da bilinmesi de kolay olmuyor. Misal milletvekili olup da yazar olanları akademisyen olup da yazar olanları hep biliyoruz. Seni bilmiyorduk kardeşim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gazeteduvar