CiddiGazete- Liseyi bitirdikten sonra girdiği KPSS sınavı sonucunda Terme ilçesine bağlı olan ve daha sonra mahalleye dönüştürülen Evci Belediyesi'nde zabıta olarak göreve başlayan 40 yaşındaki Bahattin K., daha sonra Samsun'un merkez ilçelerinden İlkadım Belediyesi'ne düz memur olarak geçiş yaptı.

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜNDEN MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNE GEÇİŞ

İlkadım Belediyesi'nde düz bir memur göreve başlayan Bahattin K.'nin kaderi 2009 seçimlerinden sonra değişti. 2009 seçimlerini şimdi İYİ Parti'den Belediye Başkanı olan ancak 2009 yılında MHP’den aday olan Necattin Demirtaş kazandı.

Demirtaş, üniversite mezunu olmayan Bahattin K.’yı önce özel kalem müdürü yaptı, ardında da Mali Hizmetler biriminde müdür olarak atadı.

2014 yılında yapılan seçimleri ise AKP’den Erdoğan Tok kazandı. Tok, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'nda müdür olarak görev yapan Bahattin K. hakkında çıkan ama ispatlanamayan iddialar üzerine yetkilerini elinden alıp memur olarak görevlendirdi.

BELEDİYE DEĞİŞTİRİP MÜDÜR OLDU

Düz memur olarak İlkadım ilçesinde fazla çalışmayan Bahattin K. iddiaya göre; 2014 yılında, Terme Belediye Başkanı AKP'li Şenol Kul’a önerildi.

Kul da Bahattin K.’yı Terme Belediyesi’nde Mali İşler Müdürlüğü görevine getirdi. Başkan Kul, son yapılan 2019 seçimlerinde AKP’den aday gösterilmedi. Ancak yerine aday gösterilen Ali Kılıç da Bahattin K. ile çalışmaya devam etti. Bahattin K., bu zaman içinde Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetimler bölümünü bitirip, yüksek lisans yaptı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE DAİRE BAŞKANI OLDU

2019 seçimlerinde göreve gelen AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediyede yeni bir yapılanmaya giderek daire başkanlarını değiştirmeye başladı ve Terme Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Bahattin K.’yı Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne transfer ederek daire başkanı yaptı.

Bu dönemde Terme Belediye eski Başkanı Şenol Kul’un mevcut başkanlar Kılıç ve Demir’i personel konusunda uyardığı da iddia edilirken, Bahattin K., önceki gün "rüşvet" iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KASALARDAN 10 MİLYON ÇIKTI

Belde belediyesinde zabıta olarak göreve başlayan ve 20 yıllık memuriyet hayatında Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanlığı görevine kadar yükselen 40 yaşındaki Bahattin K., önceki gün "rüşvet" iddiasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Mali Şube ekipleri tarafından ev ve belediyedeki odasında yapılan aramalarda ise kasa içinde yaklaşık 10 milyon lira para bulunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet savcılığı ise araştırmanın selameti açısından dosya üstünde gizlilik kararı aldı. Belediye Başkanı Mustafa Demir ise tutuklanan Bahattin K’nın yerine Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'na vekaleten Mehmet Emrah Binici'yi atadı.

Kaynak: Sözcü