CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camii’nde kıldı. Namaz çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime değindi.

Erdoğan, Yunanistan'dan gelebilecek olası tacizlerin cevapsız kalmayacağını belirterek, "Bizim sismik araştırma yapan gemilerimiz, sondaj gemilerimiz bu bölgede dolaşıyor. Oruç Reis sismik araştırma yapan gemilerimizden biri. Bu sivil gemilerimize yapılacak saldırıyı cevapsız bırakamayız. Dün böyle bir durum söz konusu oldu, Kemal Reis gereken cevabı verdi. Devam ederse cevabını misliyle alacaktır" diye konuştu.

MERKEL İLE GÖRÜŞME

Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilime ilişkin Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmeden söz eden Erdoğan, "Ayın 23'üne kadar Oruç Reis çalışmalarını sürdürecek. Sayın Merkel ile bu konuları dün konuştuk. Bizden ricası 23'ünden sonra danışmanlarımızın yapacakları çalışmalar neticesinde bu işi yumuşatıp korumacı anlayış içerisinde süreci geliştirelim dediler. Mutabık kaldık. Sayın Merkel benden sonra Miçotakis ile bir görüşme yaptı. Umarım onu bizim söylediğimiz çizgiye çekmiş olur” dedi.

MISIR İLE İRTİBAT KURULMUŞ!

Savaşın eşiğine geldiğiniz Mısır ile olan ilişkilere dair dikkat çeken ifadeler de kullanan Erdoğan, "Şu anda tabi istihbarat örgütümüz, onların istihbarat örgütüyle görüşmelerini devam ettiriyor" ifadelerini kullandı.

İSRAİL-BAE ANLAŞMASI

Erdoğan'a ABD arabuluculuğunda İsrail-Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki anlaşma da soruldu. Süreçte Suudi Arabistan'ın yanlış adımları olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle dedi: "Abu Dabi yönetimi ile ilgili adımlarımız olabilir. Büyükelçimizi geri çekme gibi bir durumumuz olabilir."

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dolardaki yükseliş hakkında, "Bu hafta içerisinde ekonomi kurulu toplamak suretiyle bir değerlendirme yapacağız. Bunlar yeni ataklar değil. Aynı operasyonları bize yaptılar, devam ediyorlar. Türkiye bu konuda güçlüdür, yere sağlam basmaya devam edecektir" diye konuştu.