CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmit’te yaşayan kız kardeşi Fikriye Dalgıç bir süredir tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde dün hayatını kaybetti.

Dalgıç için İstanbul Sancaktepe'deki Sarıgazi Cemevi’nde tören düzenlendi.

Törende coronavirüs tedbirleri kapsamında Kartal ve Kadıköy Belediyesi tarafından maske ve eldiven dağıtılırken, sağlık görevlileri ve bir ambulans da hazır bekletildi.

Cenaze namazında ise saflar aralıklı oluşturuldu. Cemevindeki törene, kalabalık oluşmaması için Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı.

Törende yer alan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Sadece hijyen önlemlerini alabilmek için bugün cenazeye katıldım ben de. Dezenfekte istasyonlarımızı kurduk. Buranın ilaçlamasını yaptık. Sayın genel başkanımız da duyarlılık göstererek bilinçli bir şekilde cenaze namazına katılmadı ki bir izdiham olmasın, yoğunluk olmasın diye. O yüzden sadece aile yakınlarının olduğu bir cenaze merasimi düzenlendi. Çünkü çok zor günlerden geçiyoruz. Herkese doğru mesajlar vermeye çalışıyoruz. Evinizde kalın derken bu duyarlılığı gösteren genel başkanımız da acısını içinde yaşayarak cenaze namazına katılmadı ki kimseye zarar verecek bir kalabalık gerçekleşmesin diye... Sadece defin edilirken muhtemelen mezarlıkta olacak. Oraya da kimsenin gelmemesi için özel bir çağrıda bulundu" diye konuştu.

Cemevi'ndeki törene kalabalık oluşmasın diye katılmayan Kemal Kılıçdaroğlu, kız kardeşi Fikriye Dalgıç'ın Kocaeli’nin Derince ilçesindeki defninde hazır bulundu. Maske takan Kılıçdaroğlu, kız kardeşinin üzerine toprak attı.