CiddiGazete

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğüne dair iddialara verdiği cevapta 'CHP içinde çete var' diyen Muharrem İnce'ye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "CHP, Kuvayı Milliye kadrolarının kurduğu bir partidir. Çete aranacaksa, saraya ve çevresine bakılabilir" dedi.

“Saraydaki CHP'li” iddialarına ilişkin olarak Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Bütün CHP'lilere açık ve net çağrımdır” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘DİKKATLİ OLUN’ ÇAĞRISI

CHP, yeni bir süreci başlatmıştır. Bu süreç iktidara yürüyüş sürecidir. Partimiz, toplumun her kesimini kucaklamaktadır. CHP sorunların çözümünde umut olan tek parti olarak öne çıkmıştır. CHP'nin bu başarısını, bu yürüyüşünü içine sindiremeyen saray ve çevresi, devletin bazı bürokratik güçlerini de yanlarına alarak CHP'ye karşı kumpas kurmaktadırlar. Bu konuda bütün CHP'lilerin dikkatli olması lazım.

‘SARAYA GİTTİ-GİTMEDİ’ TARTIŞMASI

Bunu aylardır ifade ediyorum. “Saraya gitti-gitmedi” tartışması da bu kumpaslardan birisidir. Son örneği, bu kumpastır, özetle. Ancak biz, inandığımız yolda bütün kumpasları aşarak yürümeye devam edeceğiz. Bu kumpasların tamamını birlik, beraberlik ve bütünlük içinde boşa çıkaracağız. Bu noktada partinin bütünlüğü, birlik ve beraberliği çok önemlidir. Bütün CHP'liler bu konuda gerçekten de kıvançla ifade etmek isterim ki son derece değerli bir birlik ve bütünlük örneği sergilemişlerdir, sergiliyor.

‘SARAYIN TUZAĞI’

Hiç kimsenin sarayın tuzağına düşme lüksü yoktur. Bizim derdimiz işsize iş bulmaktır. Çiftçinin kazanmasını, esnafın siftah yapmasını sağlamaktır. Atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen var. Bunların sorunlarına çözüm üretmektir. Sanayici önünü göremiyor. Bizim hedefimiz sanayicimizin önünü görmesini sağlayacak planlı- programlı bir ekonomiyi yaratmaktır. Vaadimiz budur.”

Kılıçdaroğlu, partisine yönelik kumpasın içinde medya ve siyaset dünyasından isimler olduğunu öne sürdü, ancak bunların kimler olduğunu açıklamadı. Kılıçdaroğlu'nun bugün partisinin TBMM grup toplantısında da, İnce'ye cevap vereceği öğrenildi. İnce ile neden görüşmediği konusuna ise girmeyeceği iddia edildi.