CİDDİGAZETE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı temaslarda bulunmak için geldiği Aydın'da Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'i makamında ziyaret ederek, belediye önünde kurulan platformdan vatandaşlara seslendi.

Yerel seçimlerin ardından teşekkür ziyareti gerçekleştirdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin hiçbir ayrım yapmadan, herkesin siyasi düşüncesine saygı duyarak hizmet götürdüğünü, hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet verdiğini söyledi.

Belediye başkanlarının yatırım yapmak için para harcadıklarını, harcanan her kuruşun hesabını millete vermek zorunda olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, vatandaşın belediye başkanına "parayı nereye harcadığını bilme zorunluluğum var" diyeceğini aktardı.

Kılıçdaroğlu, "Ben bunu söyleyince tepedekiler kızıyorlar. 'Ne demek hesap vermek, istediğim gibi harcarım' İstediğin gibi harcayamazsın. İstediğin gibi harcıyorsan o ülkede demokrasi yoktur. Vatandaş da soracak 'nereye gitti bu para'. Fabrikaları sattınız, yolları sattınız, çiftçiyi perişan ettiniz" dedi.

8,5 milyon kişinin işsiz ve çiftçinin, esnafın halinin ortada olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Zaman kavga edilecek zaman değil. Gün, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yücelme, yükselme, büyüme zamanı olmak zorundadır" dedi.

Kılıçdaroğlu, Çine’deki Kuvayi Milliye Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

‘İSRAFIN BOYUTUNU GÖRSÜNLER DİYE’

Yenikapı’da sergilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski döneminden kalma 'ihtiyaç fazlası' kiralık araçlarla ilgili olarak ilk açıklamayı da yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyasetten bireysel olarak beklediğim bir şey yok. Ne yaparlarsa yapsınlar bunları söylemeye devam edeceğiz. Ekrem Bey’in İstanbul’da parka dizdiği kullanılmayan araçları... Kime verdiniz bu araçları? (Ekrem İmamoğlu) Neden gösterdi onları, israfın boyutunu görsünler diye. Belediye başkanlarına sesleniyorum; kul hakkı yemeyeceksiniz, israf yapmayacaksınız” diye konuştu.