CiddiGazete

"Turan ülküsü"yle yola çıkan Türk dünyasının tanınmış isimleri, Kızılelma Vakfı'nın üçüncü çalıştayında bir araya geldi.

Ankara ve İzmir'den sonra İstanbul'da gerçekleştirilen üçüncü çalıştay, İstinye'deki Karadeniz Vakfı İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Yurtdışından ve Türkiye'nin farklı illerinden yoğun katılımın gerçekleştiği toplantıda, "Türk" kelimesinin altını dolduracak önemli bilgi notları, hatıralar ve öneriler paylaşıldı.

Her katılımcıya, kürsüye gelmesi için söz hakkı verildi. Devlet eski Bakanı Namık Kemal Zeybek'in gönül coğrafyasının derinliklerine götürdüğü katılımcılar, MHP eski milletvekili Şevket Bülent Yahnici'nin heyecanlı konuşmasını ilgiyle takip etti.

MHP ve İYİ Parti eski milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yurtdışında olduğu için toplantıya telekonferansla katıldı.

Konuşma yapan diğer katılımcılar da Türk birliğinin sağlanması için lokomotif görevi yapacak olan Kızılelma Vakfı'yla ilgili görüşlerini davetlilerle paylaştı.

Vakfın kurucu isimlerinde Prof. Dr. Sezgin Çelik, yönetimde başkanlık sisteminin değil, Türk töresinde yerleşik bir kültür olan istişare yönteminin hakim kılınması için ilke kararı alındığını söyledi.

Kızılelma Vakfı Genel Sekreteri Arif Tevetoğlu da katılımcılara teşekkür ederek, dile getirilen tüm hassasiyetlerin not alındığını, hayata geçirilmesi için istişare kurulunda değerlendirileceğini belirtti.

İŞTE VAKFIN KURULUŞ AMACI

Kızılelma Vakfı Kurucular Kurulu'ndan yapılan açıklamada, kuruluş gayesi şu ifadelerle duyuruldu:

Değerli basın mensupları; Kızılelma Vakfı'nın kurulma gerekçesi olarak, gördüğümüz gerekliliğin gerçekleştirilebilir olması ile ülkemizde ve Türk dünyasındaki bu davaya gönül vermiş gönüldaşlarımız ile yaptığımız görüşmeler, bizleri dönüşü olmayan bir yola sokmuştur. Vakfımızın mütevelli heyetinde olma iradesi gösteren değerli hocalarımız ve dava arkadaşlarımız, her biri alanında uzman ve Türkçülük fikir sistemini içselleştirmiş, Türk dünyasına hizmet etmiş gönül insanlarından oluşmuştur. İçinde bulunduğumuz koşullar ve dünyamızın geldiği bu hastalıklı ve garabet durum karşısında nemelazımcılık yapamazdık. Yine görüyoruz ki; yaklaşık 100 yıl önce Türk yurtları ve Türklük üzerine oynanan oyunlar geldiğimiz nokta itibarıyla sonuç alınamamış olmasına rağmen, yeni oyunların sahnelendiği bir tiyatro halini almıştır. Türkler ve Türk yurtları üzerinde oynanan kirli oyunlar, yine olanca hızıyla devam etmekte. Türk dünyasına genel bir bakışla baktığımızda, Azerbaycan’nın işgal altındaki toprakları, Kırım’ın işgali, Çin zulmünden inim inim inleyen Uygur Türklüğü, öz yurdunda esir durumdaki İran Türklüğü, ABD ve Taliban zulmündeki Afganistan Türklüğü, yine ABD ve diğer emperyalist güçlerin "demokrasi getireceğiz" söylemiyle yerinden ve yurtlarından edilen Irak Türkmenleri, Bayırbucak Türkmenleri, Bulgaristan ve Yunanistan’daki asimile edilmek istenen Batı Trakya ve Bulgaristan Türkleri, Yavru Vatan Kıbrıs Türklüğü ve en nihayetinde, binlerce yıllık Anadolu’da bölünüp parçalanmak istenen Türkiye Türkleri... Evet, dünyaya sığamayan, aç gözlü emperyalizm ve onun uygulayıcılığını yapan devletler, Tanrı'nın bize lütfettiği bütün güzellikleri sadece kendilerinin sayan bu köle düzeni yanlıları, sizi durduracak olan bu dünya düzeni içinde yalnız ve tek bir şey var o da; TÜRK BİRLİĞİ... Tanrı'nın bahşettiği Türklük gurur ve şuurunu yaşatmak, kadim Türk töresini hakim kılmak, bizlere düşen başlıca ödevimizdir. Biz Türkler; binlerce yıl öncesinden eşitler arasındaki eşitlik düşüncesini rehber edinmiş ve bu ilkelerimizi yine binlerce yıl öncesinde taşlara kazıyarak "töre" olarak uygulamış yüce bir milletiz. Sorunlarımızın dağlar kadar olması, karşımızdaki haksız güçlülerin varlığı bizi yıldırmadı, yıldıramaz... Yine yol başçılarımızdan, İsmail Gaspıralı’nın dediği gibi “Dilde, fikirde ve işte birlik"i şiar edinerek, Başbuğ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği, "muasır medeniyet seviyesine" ulaşmayı hatta geçmeyi hedef edinerek yola çıkmış bir topluluğuz. İşte KIZILELMA VAKFI bu farkındalığı yapabilmek, Türk halkları arasında kültür tanıtımıyla ve en nihayetinde TÜRK BİRLİĞİ İLE BİRLEŞİK TÜRK DEVLETLERİ ülküsü ile yola çıkmış güzide insanların buluştuğu bir sivil toplum kuruluşudur. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.