CiddiGazete- Ankara Şehir Hastanesi'nde görev yapan Büşra Hemşire, Mansur Yavaş'ın sosyal medya paylaşımının altına, "Başkanım bana bi tabak aşure gönderebilir misiniz teşekkür ederim" diye yazdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büşra Hemşire'ye, "Sevgili kızım Büşra, Senin nezdinde Şehir Hastanesi'nde çalışan tüm sağlık personelimiz için aşurelerimiz yola çıkıyor. Afiyetle yiyin, iyi ki varsınız" cevabını verdi.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran jest için Yavaş'a teşekkür edilirken, S. Kaan Altınok isimli hesabın sahibi, Büşra Hemşire'yi hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şikayet edip işten attırmakla, hem de tecavüzle tehdit etti.

Büşra Hemşire, ağır ifadelerin kullanıldığı tehditten sonra Mansur Yavaş'tan aşure istediği paylaşımını silip, Twitter hesabını kapattı.

Sosyal medya kullanıcıları bu kez, S. Kaan Altınok'u mesaj bombardımanına tutarak ağır şekilde eleştirdi.

Dünden bu yana devam eden gelişmeler üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da olaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Büşra kızımızla telefonda görüştüm. Sağlık çalışanlarımızın ve tüm kadınların haklarının sonuna kadar yanında olduğumuzu herkes bilsin. Aşure bizim birlik, paylaşma ve dayanışma sembolümüzdür. Bu geleneği yaşatan herkese sonsuz teşekkürler” ifadelerini kullandı.