CiddiGazete- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün akşam gerçekleştirdiği basın toplantısında sarf ettiği, "Her vaka hasta değildir, testi pozitif olup semptom göstermeyen var. Bunlar çoğunluğu oluşturuyor. Günlük verilen, daha doğrusu hasta sayısı sadece hastaneye yatan hasta sayısı değildir. Hasta olarak semptomu olan kişilerden bahsediyoruz. Semptomu olan, hastanede yatmayan ve yatan kişileri günlük hasta sayısı olarak vermiş oluyoruz" sözleri tartışılmaya devam ediyor.

‘HER VAKA HASTA DEĞİLDİR’

Bakan Koca, bugün sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarda dünkü sözlerine benzer ifadeler kullandı.

Koca ilk mesajında, “Her vaka hasta değildir. Belirtisiz, salgın açısından önemi bulaştırıcılık olan, izole edilip ortalama 1 hafta sonra testi negatif çıkan Asemptomatik Pozitifleri salgındaki öncelikli sorun olarak göremeyiz. Önemli olan, artan hasta sayımız ve sağlık sisteminin gücünü korumasıdır” ifadelerini kullandı.

‘MESULİYETİ OLMAYAN BAZI KİŞİLER...’

Koca, ikinci mesajında ise, “Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır” dedi.