CiddiGazete- Ülkücü camianın tanınan isimlerinden Habip Yalçın, dün sabaha karşı tedavi gördüğü Almanya'da hayatını kaybetti.

Hafta sonu olduğu için Türkiye'ye nakliyle ilgili evrakların hazırlanması pazartesi gününe kalan Yalçın, büyük ihtimalle salı günü Konya'nın Kulu ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.

MHP'nin ebedi lideri Alparslan Türkeş'in oğlu ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş, ailece tanıdığı Habip Yalçın'ın vefatı nedeniyle duygusal bir paylaşım yaptı.

"BAŞBUĞUMA SELAM SÖYLE"

Türkeş'in Almanya ziyaretlerinde evinde misafir olduğu Yalçın için "Başbuğ'a selam söyle" diyen Kutalmış Türkeş, 80'li yılların son döneminde Habip Yalçın'ın Almanya'daki evinde çekilmiş bir aile yemeği fotoğrafını da paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

- Mazideki yıllarda, çok eski anılarda, gurbet sofralarında sen vardın yanımızda.

- Yıllarca Almanya'da Türk düşmanı terör örgütlerinin hedefinde oldun, Avrupa'da bir ömür Ülkücü hareket için çalıştın.

- Şimdi sonsuz hayatta tekrar aynı sofradasınız; Başbuğ'a selam söyle Habip Yalçın

ALMANYA'DA CENAZE NAMAZI KILINDI

Türkiye'ye nakil için elçiliğin hazırlayacağı belgeler beklenirken, Habip Yalçın için bugün Almanya'nın Hessen Eyaleti'ne bağlı Wetzlar kentinde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına İyi Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Habip Suiçmez'in yanısıra, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen ülkücüler de katıldı.

Habip Yalçın'ın naaşı, büyükelçilikten alınacak nakil belgesinin ardından akşam saatlerinde Ankara'ya getirilecek. Yalçın, salı günü de Konya'nın Kulu ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.