CİDDİGAZETE

FETÖ’den aranan firari savcı Zekeriya Öz’ün gizli tanığı, uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ve üç adamı geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti. Tahliye kararına ise İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimi Cevdet Özcan imza atmıştı.

Cinayetler ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarıyla soruşturulan ve Amerika Birleşik Devletleri konsolosluk görevlisi Metin Topuz’la irtibatlı olan Zindaşti’nin serbest kalmasına savcı itiraz etmiş, şüpheliler hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmış ancak Zindaşti ve üç adamı firar etmişti.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Yaşananların ardından İstanbul Adalet Sarayı’nda 5. Sulh Ceza Hâkimi olarak görev yapan Cevdet Özcan’ın görev yeri jet hızıyla değiştirildi. Özcan, Küçükçekmece Adliyesi’ne hakim olarak atandı.

TAHLİYE ETMİŞTİ

19 Ekim Cuma günü Zindaşti’nin avukatı ‘tutukluluk incelemesi’ için İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurmuş, başvuruyu değerlendirilen 5. Sulh Ceza Hâkimi Cevdet Özcan, Zindaşti ve üç adamı hakkında "tahliye" kararı vermişti.

BURHAN KUZU NE OLACAK?

Zindaşti'ye tahliye kararı veren hakim HSK tarafından sorgulanmış, kararı vermesi için AKP'li Burhan Kuzu tarafından baskı altına alındığını söylemişti.