CiddiGazete- Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklanmasına AKP'den tartışma yaratacak bir yorum geldi.

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımını yasakladığını duyurmuştu.

"PARALEL YAPIDIR"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ekmek dağıtımı için, "Anadolu'da 'ayrı baş çekmek' deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır" ifadelerini kullandı.

Ünal, "CHP neden paralel bilim kurulu kuruyor, neden paralel ekmek dağıtımı gibi konularda valilik çalışmalarını sabote ediyor? CHP neden beceremeyeceklerini bile bile paralel hastane yapma derdinde? CHP neden il pandemi kurullarında valiliklerle çalışmak istemiyor?" diye belirtti.

"BELEDİYENİN EKMEK FABRİKASI VAR, ORASI DAĞITMAYACAK DA KİM DAĞITACAK"

Öte yandan, Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek de konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Ekmek tartışmasına giren MHP'li Çiçek, “Birçok belediyenin ekmek fabrikası var, orası dağıtmayacak da kim dağıtacak?" diye sordu.

ARŞİVİNDEN NELER ÇIKTI NELER

Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Mahir Ünal'ın açıklamalarından sonra, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Tuncay Özkan, AKP'li Mahir Ünal'ın arşivini açtı. Tuncay Özkan'ın paylaştığı videoda, Mahir Ünal'ın FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e övgüler düzdüğü görülüyor. Ünal, Gülen için, "fikir işçisi", "kanaat önderi" gibi ifadelerini kullanıyor.

CHP'li Tuncay Özkan, paylaşımına, "Bedava ekmek dağıtan belediyelere, 'paralel yapı' diyen AKP'li Mahir Ünal, 2014'te kendi oluşturdukları paralel yapı için 'FETÖ'nün ordu ve emniyete sızmasını destekledik' demiş ve Fethullah'a övgüler sıralamıştı. Hafızasız siyaset yapınca arşiv önünüze konur ve rezil olursunuz!" notunu düştü.

AKP'Lİ BELEDİYEDEN EKMEK DAĞITIMI

AKP'li Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan ise, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

AKP'li Osman Zolan'ın paylaştığı fotoğraflar, vatandaşlara belediye aracılığıyla ekmek ulaştırdığı görüldü. Zolan, söz konusu paylaşımına, "#Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağında Büyükşehir Belediyemizin ekipleri acil ihtiyaçlarınız için her zaman yanınızda..." notunu düştü.