CiddiGazete- Yaklaşık 10.5 yıl kaldığı cezaevinden 1986 yılında çıkan Mahmut Metin Kaplan, kitapları ve köşe yazılarıyla, ülkücü hareketin önemli teorisyenlerinden biri oldu.

1954 Bafra doğumlu Metin Kaplan, cezaevinden çıktıktan sonra Bursa'da yaşamaya başladı. Son aylarda rahatsızlıkları artan Kaplan'ın iki gün önce fenalaştıktan sonra Bursa Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Metin Kaplan'ın kardeşi Şenol Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ağabeyinin sağlık durumuyla ilgil şu bilgiyi verdi: Ağabeyim Metin Kaplan, 2 gün önce fenalaşması üzerine Bursa Şehir Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

Covid teşhisi konmuş olup, yaşlılık ve bünye zayıflığı dolayısıyla hastalık biraz ağır seyretmektedir.

Hanımı doktor Ayşe Kaplan başında olup ilgilenmektedir. Tüm ülküdaşlarımıza sevgi ve saygılar.

METİN KAPLAN KİMDİR?

Mahmut Metin Kaplan, 1954 yılının Şubat ayında Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu.

Kaplan, ilk ve orta öğrenimini Bafra'da tamamladı. Ülkücü dünya görüşü ile lise yıllarında tanıştı.

1973 yılında, Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne girdi. Üniversite okumak için geldiği Bursa'da, Ülkü Ocakları il ikinci başkanı oldu.

1975 yılının 21 Temmuz günü; dördüncü sınıfa başlamaya hazırlanırken, "bir kişiyi öldürmek ve bir kişiyi de yaralamak" iftirasıyla tutuklandı.

Yargılama sonunda 19 yıl 8 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Sırasıyla Bursa, Üsküdar-Paşakapısı, Bursa, Eskişehir, Afyon ve Bartın cezaevlerinde 10 yıl 5 ay 22 gün tutuklu kaldı.

Metin Kaplan, 1975 yılında girdiği cezaevinden, 13 Ocak 1986'da tahliye edildi.

Cezaevinden çıktıktan sonra Bursa'ya yerleşen Mahmut Metin Kaplan, ticaretin yanısıra yazarlık da yapmaya başladı ve dördüncü sınıfta ara vermek zorunda kaldığı üniversite eğitimi tamamladı.

Teşkilat ve İdare (1992), Ülkücü Dünya Görüşü 1 (1996), Ülkücü Dünya Görüşü 2 (2000), Matruşka - Kurşun Adres Sormaz (2002), Corps - Sarı-Kırmızı-Yeşil (2004), Desise - Abdi İpekçi Suikastı (2005), Fent - Orgeneral Eşref Bitlis Suikastı (2012) isimli kitapları yayımlandı.