CiddiGazete- Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın "çöktüğünü" söylediği Bodrum Yalıkavak Marina'nın eski sahibi Azeri asıllı Türk vatandaşı işadamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, "Fetullah Gülen'e bir kez değil, devamlı gidiyordu" iddialarına cevap verdi.

Halk TV'den İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, Mehmet Ağar ile işadamı Yusuf Uğur ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı aracılığıyla tanıştığını söyledi.

İsmail Saymaz'ın Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'na yönelttiği sorular ve cevaplara ilişkin yazısı şöyle:

Bu yaz hiç olmadığı kadar sıcak geçti.

Yalnızca mevsimsel şartlardan ötürü değil...

Politik olarak da hararetliydi.

Sedat Peker'in ilkini 2 Mayıs'ta çektiği videoları bütün memleketi Youtube'a kilitledi. Vatandaşlar haftalarca soluksuz izledi.

Şehir meydanları ve köy kahvehaneleri bu ifşaatları konuştu.

İktidar soğuk soğuk terledi.

Yandaş işverenlerin "Sıra bizde mi?" diye düşünmekten uykusu kaçtı.

Partizan bürokrasi kör...

Beştepe'nin avukatlık bürosuna dönmüş olan adliye sağırdı.

Peker'in söz ettiği ilk skandal, Yalıkavak Marina'ya çöküldüğü suçlamasıydı. İddiaya göre Azerbaycanlı oligark Anar Alizade, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve AK Parti Elazığ Milletvekili olan oğlu Tolga Ağar ile el ele vererek, marinayı ele geçirmişti. Marinanın eski sahibi Mübariz Mansimov (Gurbanoğlu) dolandırıldığını ileri sürerek dava açmıştı.

Sen misin, hak arayan!

Bir yıl sonra Mansimov hakkında FETÖ üyeliğinden soruşturma başlatıldı. Savcı kanıt elde edilemediği için 2019'da kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Ne var ki, yeni tanıklara ulaşıldığı iddiasıyla altı ay sonra dosya kapağı aralandı.

Tanıklar kimler miydi?

Mansimov'un "Dolandırılmama neden oldular" diye dava açtığı beş eski yöneticisi!

Mansimov, FETÖ'cülük iddiasıyla bir yıl tutuklu kaldı. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada FETÖ'ye yardımdan beş yıl hapis cezası aldı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, cezayı onadı.

Mansimov, temyize gitti.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Mansimov, şehir dışına çıkma tedbiriyle serbest bırakıldı.

Şu an İstanbul'da yaşıyor.

Ve nihayet suskunluğunu bozuyor. Kendisiyle görüştük.

Kamuoyunun ilk kez duyacağı bilgileri açıklıyor.

Mehmet Ağar ile işadamı Yusuf Uğur ve MHP'li milletvekili Saffet Sancaklı vesilesiyle tanıştığını...

Ağar'a Ulus'taki evini bedelsiz verip kira almadığını...

Yalıkavak Marina'daki benzin istasyonunu Ağar'lara armağan edip oğlu Tolga Ağar'ı yönetim kurulu başkanı olarak atadığını...

Ağar cezaevindeyken her hafta ziyaret ettiğini...

Cezaevinin yakınına helikopter pisti bile yaptırdığını...

Pensilvanya'ya Ağar'ın isteği üzerine ve kendi uçağıyla gittiklerini anlatıyor.

Söz, Mübariz Mansimov'da.

"AĞAR'A MARİNADA BENZİNLİK, ULUS'TA EV VERDİM"

İsmail Saymaz: Bölge Adliye Mahkemesi örgüte yardım suçundan verilen beş yıllık cezayı onadı. Ne düşünüyorsunuz?

Mübariz Mansimov: FETÖ ile bir ilişkim olmadığı ortaya çıkacak. Davam Yargıtay aşamasında. Yardım, ne yardımı? Yok ortada. Hiçbir vakfa yardım etmemişim. Sadece Güllüoğlu'ndan benim otelim iki kilo baklava almış, 2014'te. Siz Güllüoğlu'ndan hiç baklava almadınız mı? Bu memlekette biri çıksın desin ki, Gülloğlu'ndan tatlı yemedim.

İsmail Saymaz: FETÖ ile temasınız oldu mu?

Mübariz Mansimov: Fetullah Gülen'e Mehmet Ağar ile beraber ve onun isteği üzerine gittim. Yoksa Ağar da biliyor, orada FETÖ ile kavgamı. Gülen'e hiçbir zaman sempatim olmadı. Mezhebim Şia. Bizde tarikat olmaz. Türkiye'de 20'nin üstüne okul yaptırmışım. Milli Eğitim Bakanlığı biliyor. Tek bir okul FETÖ'ye verildi mi?

İsmail Saymaz: Neden ceza çıktı?

Mübariz Mansimov: Cezanın boş yere verildiğini hep beraber göreceğiz.

İsmail Saymaz: Marina ile ilgili hak iddianızı sürdürüyorsunuz değil mi?

Mübariz Mansimov: Hiçbir dava kesinleşmiş ve kaybedilmiş değil. Hiçbir iddiamdan vazgeçmedim, geçme niyetinde değiliz.

İsmail Saymaz: Sizce marinaya çöküldü mü?

Mübariz Mansimov: Bana göre çalışanlarım tarafından dolandırıldım. Mübariz Mansimov'un malına kolay kolay çökülemez. Biz korkak değiliz. Biri tehdip edip de malıma çöksünler. Hakkımdaki FETÖ iddianamesine bakarsanız, aynı çalışanlar aleyhimde şahit. Hepsi yalancı şahit.

İsmail Saymaz: Marinanın elinizden çıkması ile FETÖ davası birbiriyle bağlantılı mı?

Mübariz Mansimov: Burası Türkiye, her şey olabilir. Sanmam ki marinanın yeni sahipleri, o güce maliktirler ve Türk adaletini şaşırtsınlar.

İsmail Saymaz: Ağar'ı nereden tanıyorsunuz?

Mübariz Mansimov: Aşağı yukarı 15 sene oldu. Haydar Aliyev'in cenazesine Bakü'ye gelmişti. İşadamı Yusuf Uğur ve milletvekili Saffet Sancaklı, Azerbaycan'da otelde Ağar'ı bana tanıttılar. "Seninle tanışmak istiyor." (dediler) Tanışmamız öyle oldu.

İsmail Saymaz: Bu ilişkiniz Türkiye'de devam etti, öyle mi?

Mübariz Mansimov: Ağar'ı her zaman milliyetçi bildim. Devlet adamı bildim. Sıkıntılı günler geçiriyordu. Sahip çıktım, yalnız kalmasın diye.

İsmail Saymaz: Sahip çıktım derken neyi kastediyorsunuz?

Mübariz Mansimov: Yanımda kaldı, Ulus'ta evimi verdim, evimde oturdu, komşum oldu. Aşağı yukarı 7-8 sene beraber oturduk. Bir kuruş almadım.

İsmail Saymaz: Marinanın yönetim kurulu başkanlığına Tolga Ağar'ı siz mi atadınız?

Mübariz Mansimov: Tolga Ağar'ı müdür olarak koydum. Marinadaki benzin istasyonunu verdim onlara.

İsmail Saymaz: Ağar cezaevindeyken neler oldu?

Mübariz Mansimov: Her hafta yanına gidip geldim. Helikopter pisti yaptırdım, Aydın'da. Pist cezaevine yakın bir yerdeydi. Haftada bir marinadan helikopter servisi kaldırıyorduk.

İsmail Saymaz: Çıktıktan sonra "Gülen'le görüşmek istiyorum" mu dedi?

Mübariz Mansimov: FETÖ'nün yanına gitmek istedi, gittik.

İsmail Saymaz: Neden gitmek istedi?

Mübariz Mansimov: Ona sorsanıza.

İsmail Saymaz: Bildiğim kadarıyla özel uçağınızla Pensilvanya'ya gittiniz.

Mübariz Mansimov: New York'a gittik. Helikopter kiraladım, Pensilvanya'ya geldik. İhsan Kalkavan bize katıldı. Gülen'in önünde oturduk. Gülen, Erdoğan için iyi şeyler konuşmuyordu. "Sen kim oluyorsun! Varsan bugün, Erdoğan sayesinde. Sen karar ver, imam mısın, politikacı mısın?" dedim. Bu lafıma alındı. Bir tek şey dedim: "Sizin yanlış yolda olduğunuzu düşünüyorum.Yanınıza gelenlerin de yanlış yolda olduğunu düşünüyorum." Bu lafı söyleyip çıktım. Bir süre sonra Ağar da çıktı.

İsmail Saymaz: Bu ziyaret davaya delil diye kondu.

Mübariz Mansimov: 2017'de soruşturma açıldı, 2019'da kapandı. FETÖ'cü olmadığım ortaya çıktı. Altı ay sonra gizli tanıklar çıkıyor. Kumpas kuruluyor. Örgüte yardımdan beş sene verildiği görülmemiş. Böyle saçmalık görmedim. En koyu FETÖ'cülere bile 2,5-3 sene vermişler.

Şunu söylemek istiyorum: Türk vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Beni bu memkeketten kimse soğutamaz. Bütün malvarlığımı bu memlekete taşıdım. Mezarımı Etiler'den 10 sene önce aldım. Ölsem burada toprağa verileceğim. Gidecek başka bir yerim yok, niyetim de yok. Davalardan vazgeçmeyi düşünmüyorum. Hukuk geç de olsa tecelli edecek.

MANSİMOV'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA:

AĞAR'IN CEZAEVİNİ TADİLATINI BEN YAPTIRDIM

Mübariz Mansimov, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hakkında İsmail Saymaz'a ikinci bir açıklama daha yaptı. Mansimov, Ağar'ın 2012-2013 yılında kaldığı Aydın Yenipazar Cezaevi'nin eski bakana göre düzenlendiğini ve tüm tadilat masrafının kendisi tarafından karşılandığını söyledi.

İşte, Saymaz'ın soruları ve Mansimov'un cevapları:

Ağar hakkında tutuklama kararı çıktıktan sonra neler oldu?

Ağar, 15 gün evimde kaldı. O sırada ben Tolga Ağar ile cezaevinin tadilatını yaptırdık. Devlet orayı tadilata sokmuştu. Biz müdahale ettik, sponsor olup yaptık. Tadilat bittikten sonra Ağar gitti, teslim oldu.

Ne kadar harcadınız?

Bayağı para harcadım da, ne kadar harcadığımı hatırlamıyorum. Oğluna para verdim, yaptık.

Nasıl bir tadilat yapıldı?

Çok güzel bir tadilat yapıldı. Eskiden 51, hatta 70 kişi vardı cezaevinde. Bakım yapılırken, 17 kişi kalacak şekilde yapıldı.

Kimler kaldı içeride?

Aşçı vardı. Siyasi veya kabadayı tipler değil, garibanlar.

Biraz Ağar'ın konforuna göre yani.

Onun konforuna göre ayarlandı.

Tek kişilik koğuşta mıydı?

Tek kişilik koğuşta kalıyordu. Televizyon, banyo, tuvalet; her şey vardı.

Ziyaretçi kabul edebiliyordu değil mi?

Zaten helikopter koymuştum, marinadan cezaevine servis yapıyorduk, herkes ziyaret etsin diye.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Ben Atatürk ilkelerine ve Türkiye'nin hukuk devleti olduğuna inanan bir insanım ve milliyetçiyim. Bunu söylemek istiyorum.